Откриха новозеландка, оцеляла на бонбони два дни в Егейско море

Туристката, издирвана два дни в Егейско море, оцеляла благодарение на шепа бонбони. Кушила Щайн от Нова Зеландия била спасена в неделя.

Тя прекарала 37 часа на надуваема лодка, нoсена от течението. Издържала със шепа бонбони до идването на спасителите и за да не замръзне, Кушила се увила в пластмасови торби за боклук.

Щайн плавала по море през целия си живот и с ясното съзнание, че ще я търсят, надянала яркочервена пластмасова торбичка на главата си и се опитала да сигнализира с погледало.

Гръцката брегова охрана го намерила на 100 километра северно от Крит.

Кушила Щайн помагала на британец на име Майк да кара яхта от Южна Турция до Атина. По пътя тя реши да се разходи и в петък отишла с надуваема лодка до остров Фолегандрос. На връщане загубила едно от греблата и силният вятър я отнесъл в открито море.

Когато собственикът на яхтата установил, че Кушила не се е върнала, съобщил за изчезването й на гръцките власти. Започнала спасителната операция, в която участвали шест кораба, хеликоптер и дори подводен дрон.

Докато Кушила Щайн се носела по морето, написала с големи букви на борда името и телефона на майка си в Нова Зеландия, защото се страхувала, че няма да оцелее. 

Гръцката брегова охрана я открила в неделя, след което я откарали в болницата с хипотермия и дехидратация.

Според новозеландски медии, след като била спасена, Кушила се обадила на майка си и казала, че е добре и дори и е останал един бонбон.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини