13 °C

В пълно единодушие съветниците приеха единственната кандидатура за председател на ОбС Димитровград

  Новият председател на Общинския съвет в Димитровград за втори пореден мандат е Гергана Кръстева от ГЕРБ. Кръстева предвождаше и досегашния общински съвет през предходните 4 години.

  Днес на пъвото тържественно заседание, на което официално се заклеха и встъпиха в длъжност новите общински съветници и кметове на община Димитровград, бе избран и новият председател на общинския съвет - Гергана Кръстева. Преди избирането на председателя, водещ на събранието по традиция бе най-възръстният общински съветник Митю Вълчев, който даде ход на процедурата по избор на председател на ОбС Димитровград.

  Номинацията бе само една и тя бе за Гергана Кръстева, след което се организира таен вот, където всички 33-ма общински съветника дадоха своя глас. Очаквано, всички гласове бяха за единствената кандидатура, която спечели с 29 гласа  "ЗА" , а 4 бюлетини в урната бяха обявени за невалидни. Така новият общински съвет на Димитровград се сдоби с своя председател.

  Въпреки зявеното вчера намерение на Стефан Димитров, който бе кандидат за кмет и е настоящ общински съветник от коалиция "Движение Заедно за промяна" - втората по големина съветническа група в местния парламент, да издигне кандидатурата на Валентина Кунева за председател на Общинския съвет, днес не изпълни своята заявка и групата си замълча по време на предложенията.

  Гергана Кръстева встъпи в длъжността с думите: "Да бъдеш председател на Общински съвет е изключителна привилегия, още повече подкрепена от толкова голям брой общински съветници, но освен привилегия, тази длъжност е и изключителна отговорност. Тази отговорност е за личните действия, които аз като човек, жена, майка и съпруга проявявам в ежедневието си и като действия, които проявявам като председател на Общински съвет. За мен беше изключително удоволствие да работя с всички вас, които бяхте членове на предходния общински съвет и всички те знаят, че мото на моята дейност е диалога и разумните решения. По този път ще продължа и в настоящия общински съвет, като за всички нови общински съветници искам да кажа, че винаги могат да разчитат на моята подкрепа, на моите знания и не на последно място на екипа, който създадохме през предходния мандат. Екипа от предходния мандат с гордост искам да представя като обучен, квалифициран, можещ и приятелски настроен към всеки общински съветник."

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини