8 °C

В пълно единодушие съветниците приеха единственната кандидатура за председател на ОбС Димитровград

  Новият председател на Общинския съвет в Димитровград за втори пореден мандат е Гергана Кръстева от ГЕРБ. Кръстева предвождаше и досегашния общински съвет през предходните 4 години.

  Днес на пъвото тържественно заседание, на което официално се заклеха и встъпиха в длъжност новите общински съветници и кметове на община Димитровград, бе избран и новият председател на общинския съвет - Гергана Кръстева. Преди избирането на председателя, водещ на събранието по традиция бе най-възръстният общински съветник Митю Вълчев, който даде ход на процедурата по избор на председател на ОбС Димитровград.

  Номинацията бе само една и тя бе за Гергана Кръстева, след което се организира таен вот, където всички 33-ма общински съветника дадоха своя глас. Очаквано, всички гласове бяха за единствената кандидатура, която спечели с 29 гласа  "ЗА" , а 4 бюлетини в урната бяха обявени за невалидни. Така новият общински съвет на Димитровград се сдоби с своя председател.

  Въпреки зявеното вчера намерение на Стефан Димитров, който бе кандидат за кмет и е настоящ общински съветник от коалиция "Движение Заедно за промяна" - втората по големина съветническа група в местния парламент, да издигне кандидатурата на Валентина Кунева за председател на Общинския съвет, днес не изпълни своята заявка и групата си замълча по време на предложенията.

  Гергана Кръстева встъпи в длъжността с думите: "Да бъдеш председател на Общински съвет е изключителна привилегия, още повече подкрепена от толкова голям брой общински съветници, но освен привилегия, тази длъжност е и изключителна отговорност. Тази отговорност е за личните действия, които аз като човек, жена, майка и съпруга проявявам в ежедневието си и като действия, които проявявам като председател на Общински съвет. За мен беше изключително удоволствие да работя с всички вас, които бяхте членове на предходния общински съвет и всички те знаят, че мото на моята дейност е диалога и разумните решения. По този път ще продължа и в настоящия общински съвет, като за всички нови общински съветници искам да кажа, че винаги могат да разчитат на моята подкрепа, на моите знания и не на последно място на екипа, който създадохме през предходния мандат. Екипа от предходния мандат с гордост искам да представя като обучен, квалифициран, можещ и приятелски настроен към всеки общински съветник."

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  10 апр 2020
  Последни новини