Подаваме заявление за лична карта по интернет

По-облекчен ще е вече режимът по издаване на личните документи у нас. Министерският съвет прие на заседанието си днес Постановление за изменение и допълнение на Правилника за издаване на български лични документи.

От тук насетне ще можем да подаваме заявление за издаване на лична карта по интернет и то без електронен подпис. Това ще става през електронната система за услуги на МВР.

По-кратки ще са и сроковете за издаване на паспорт, когато заявлението е подадено в дипломатическите и консулските представителства на страната ни в чужбина.

С промените ще е възможно и получаване на български личен документ чрез лицензиран доставчик на пощенска или куриерска услуга. Осигурява се и възможността за подаване на заявление за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство в определени случаи и в районни управления към ОДМВР по постоянен адрес на заявителя.

В съответствие с измененията на ЗБЛД, е предвидено и издаването на временен паспорт да се съгласува от дипломатическите и консулските представителства само с министерството на външните работи, освен в случаите на издаване на временни паспорти на български граждани, на които след 1 септември 1999 г. не са издавани български документи за самоличност, когато тяхното издаване се съгласува с МВР.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини