Чашата на Слънцето се пълни с минималистичен денс и хаус (видео)

HVOB свирят ексклузивен сет в Copa del Sol в Карейес (Мексико) за Cercle – арт инициативата, благодарение на която изключителни млади музиканти свирят на изключителни места на планетата, а сетовете се записват на живо.

Копа дел Сол е едно от бижутата на Карейес. Историята му започва през януари 2004 г., когато мексиканският флот решава да събори стар фар, който от десетилетия стоял на ръба на великолепния полуостров Теопая. Искали да го махнат поради лошото му състояние, но тази ситуация отворила нова възможност за Джан Франко Бриньон, основателят на изключително луксозния мексикански курорт Карейес. 

Карейес е тихото кътче за почивка на звезди и знаменитости. Там няма никакъв шанс да бъдат снимани или оглеждани от тълпите. Курортът е достатъчно скъп, за да не се говори за пари тук – просто зад идиличната му и усамотена красота стоят много пари. Една нощувка в замъка е около 5000 паунда, в къща – 350 паунда на човек, затова никакво чуждо присъствие не притеснява звездите.

Джан Франко имал арт визия и, както той казва „Изкуството е серия от мистериозни импулси“. Ла Копа дел Сол – „Чашата на Слънцето“ – се превърнала във великолепна репрезентация на жена. Според визията на Бриньон, една жена носи живот в себе си. Слънцето като метафора на живота, изглежда, се излива вътре в Копа дел Сол докато залязва, като по този начин дарява „жената“ с живот.

Анна Мюлер и Пол Уолнър основават HVOB през 2012 г. Дуото се фокусира върху „сдържаната и минималистична“ електронна музика с използване на вокали. Вижте как „Чашата на слънцето“ се пълни с тяхната музика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини