Ексшефът на разузнаването на Венецуела изчезна в Испания преди екстрадиция в САЩ

Полицията в Испания издирва бившият началник на разузнаването на Венецуела ген. Уго Армандо Карвахал, който е в неизвестност от петък, след като съдът постанови екстрадицията му в САЩ, съобщават испанските медии.

"В момента го търсят", уточни говорителката на испанската национална полиция.

Коментирайки изчезването, адвокатката на Карвахал заяви, че не знаела къде се намира клиентът ѝ, добавяйки, че той не бил информиран за ареста.

В петък испанският съд постанови екстрадиция на Карвахал в САЩ, след като на 16 септември друг съдебен състав отхвърли искането за екстрадиция.

По-рано САЩ поискаха от Испания да екстрадира бившия началник на венецуелското разузнаване, твърдейки, че той е сътрудничил с Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) за контрабанда на кокаин в САЩ.

Според обвинение от 2011 г., повдигнато в Ню Йорк, Карвахал е обвинен в контрабанда на повече от 5,6 тона кокаин в Колумбия, който по-късно е пренасочен към САЩ.

Карвахал е работил като ръководител на венецуелското разузнаване както с покойния бивш венецуелски президент Уго Чавес, така и с настоящия Николас Мадуро. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини