Седмицата на предприемачеството отбелязаха в ОУ „Алеко Константинов“

Изображение 1 от 6

    За поредна година ОУ „Алеко Константинов“ се включи в Световната седмица на предприемачество за България, чието дванадесето издание - 18 - 24.11. 2019 година стартира с повече от 170 събития в 64 населени места в страната.
    Целта на световната инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение.

    Учениците от 5г клас дебатираха по темата „Факти и решения“, а 6б клас разглеждаха връзката между ресурси, приходи и разходи в даден бизнес. Ръководители бяха г-жа Снежа Димитрова и г-жа  Владимира Самарджиева.
    По покана на г-жа  Красимира Маркова на 6г клас гостува г-н Семерджиев, който запозна учениците с дейността и структурата на общинския съвет, както и с отговорностите и значимостта на професията адвокат. Учениците изработиха и брошура „Професии на бъдещето“.

    Г-жа Галя Жечева и г-жа Красимира Маркова отбелязаха Световна седмица на предприемачеството - "Job interview" в 7в. Учениците проведоха дискусия на тема "Какви качества са нужни в 21 век, за да бъдеш нает на работа?".
    Участието в инициативата е доказателство за нарастващия интерес у учениците да се занимават с нещо практично, което ще подобри начина им на мислене и може да им отвори различни възможности.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини