„Орфей+“ с плакет и диплом от фестивала „Хорове в поп и рок“

    От успешно участие в първия фестивал „Хорове в поп и рок“ се завърна камерна формация „Орфей+“, съобщиха от хасковския хор. Хоровото събитие се проведе снощи в залата на НЧ „Просвета - 1870“ в Свиленград, което е сред организаторите, заедно с фондация „Музикална младеж“, Община Свиленград и хорова школа „Свиленград“. Целта на фестивала за поп и рок музика в хоров аранжимент е да популяризира хоровото пеене сред младите хора, като им покаже, че песните на техните поп и рок идоли звучат прекрасно и в хорово изпълнение.

    В първото издание на този единствен по рода си хоров фестивал освен „Орфей+“ взеха участие мъжки хор „Св. Иван Рилски“ – Дупница и формациите на хорова школа „Свиленград“.

    Дамската камерна формация от Хасково се представи с песните „Letitsnow”, “O, Champs–elysees”от репертоара на Жо Дасен, „Unforgettable“–на Нат Кинг Кол и “Mammamia” на АББА. За своето прекрасно изпълнение орфейки и тяхната корепетиторка – Красимира Генева бяха възнаградени с бурни аплодисменти от възторжената публика. Дамите на Елена Цветкова се завърнаха с плакет и диплом.

    Сега те още по-въодушевено продължават  подготовката си за участие в IV национален фестивал на коледната и новогодишната песен, който ще се проведе от 13 до 15 декември в Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини