Ал. Йорданов: На какво основание руският социален министър има право на пребиваване у нас?

Редно е българските граждани да знаят на какво основание руският министър на труда и социалната защита Максим Топилин е получил право на пребиваване в България.

Такава позиция изрази евродепутатът Александър Йорданов във връзка с разкритията на изданието "Русский монитор" за десетки политици от висшия ешелон на властта в Русия, получили гражданство или право на пребиваване в държави от НАТО. Според сайта, освен Топилин, още двама висши руски чиновници притежават български дикументи.

"Министърът на вътрешните работи на България, респективно - Дирекция "Миграция", може би не са задължени да информират обществеността, но все пак гражданите са в правото си да попитат на какво основание, т.е. по кой член от Закона за чужденците право на постоянно пребиваване в България е получил руският гражданин Максим Топилин - министър на труда и социалната защита на Руската федерация." - пише Александър Йорданов в профила си във Фейсбук.

"Огласяването на тази информация би разсеяло предположенията, че този руски министър, работещ за една министерска заплата, евентуално е успял да инвестира неизвестно откъде придобити повече от 1 000 000 лева или е увеличил с такава сума своята инвестиция чрез придобиване на дялове от български компании. Това допуска законът, добавяйки и възможността мераклията за постоянно пребиваване в България да е инвестирал над 6 000 000 лева в капитала на българска компания, чиито дялове не се търгуват на Българската фондова борса.Затова, вместо съмненията да бродят, вместо в Русия да се питат откъде руски гражданин, при това министър, може да има такива огромни средства, по-добре е да се каже още сега как и защо министър Топилин е придобил правото на постоянно пребиваване в България и за какъв период. Или да се опровергае тази медийна публикация. Мълчанието е неуместно." - подчертава евродепутатът.

Според списъка на "Русский монитор". право на дългосрочно пребиваване в България са също руският заместник-министър на културата Николай Овсиенко и префектът на Югоизточния административен окръг на Москва Андрей Цибин.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Сд
    СДС
    10 -4
    13:40, 3 дек 2019
    Този дебел изрод още ли не е пукнал от преяждане?
  • 2
    Со
    Солаков
    7 -5
    15:25, 3 дек 2019
    Ал Иорданов прилича на мелничарски плъх потънал в прашно
  • 3
    Ко
    Колев
    7 -5
    15:49, 3 дек 2019
    Защо бе, свиркаджии, господарите ви ли обиди? Да не вземат да си тръгнат, че да няма на кого да го лапате, а?
  • 4
    Ку
    Ку-ку
    3 -3
    07:11, 4 дек 2019
    Този гнусен ЦЪРВУЛ от къде се показа..
    • 🇧🇬
      🇧🇬
      2 -1
      08:43, 4 дек 2019
      Руски свиркаджии сте...
      Жалки отрепкажии, обречени на слугинаж!
      Не питайте постоянно, защо България е на дъното.... Руски агенти, продажници,провокатори,крадци и измамници, финансирани чрез руски престъпни правителствени организации дърпат България надолу към бездната.... Седмо десетилетие България преживява хуманитарна катастрофа, защото е единствената държава, управлявана от шестима съветски граждани: Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков, Гриша Филипов, Андрей Луканов и Сергей Станишев.
  • 5
    Св
    Свиркаджиев
    0 -1
    11:43, 4 дек 2019
    Ами ти какъв гражданин си бе АБДАЛ
Последни новини