4 °C

Ал. Йорданов: На какво основание руският социален министър има право на пребиваване у нас?

Редно е българските граждани да знаят на какво основание руският министър на труда и социалната защита Максим Топилин е получил право на пребиваване в България.

Такава позиция изрази евродепутатът Александър Йорданов във връзка с разкритията на изданието "Русский монитор" за десетки политици от висшия ешелон на властта в Русия, получили гражданство или право на пребиваване в държави от НАТО. Според сайта, освен Топилин, още двама висши руски чиновници притежават български дикументи.

"Министърът на вътрешните работи на България, респективно - Дирекция "Миграция", може би не са задължени да информират обществеността, но все пак гражданите са в правото си да попитат на какво основание, т.е. по кой член от Закона за чужденците право на постоянно пребиваване в България е получил руският гражданин Максим Топилин - министър на труда и социалната защита на Руската федерация." - пише Александър Йорданов в профила си във Фейсбук.

"Огласяването на тази информация би разсеяло предположенията, че този руски министър, работещ за една министерска заплата, евентуално е успял да инвестира неизвестно откъде придобити повече от 1 000 000 лева или е увеличил с такава сума своята инвестиция чрез придобиване на дялове от български компании. Това допуска законът, добавяйки и възможността мераклията за постоянно пребиваване в България да е инвестирал над 6 000 000 лева в капитала на българска компания, чиито дялове не се търгуват на Българската фондова борса.Затова, вместо съмненията да бродят, вместо в Русия да се питат откъде руски гражданин, при това министър, може да има такива огромни средства, по-добре е да се каже още сега как и защо министър Топилин е придобил правото на постоянно пребиваване в България и за какъв период. Или да се опровергае тази медийна публикация. Мълчанието е неуместно." - подчертава евродепутатът.

Според списъка на "Русский монитор". право на дългосрочно пребиваване в България са също руският заместник-министър на културата Николай Овсиенко и префектът на Югоизточния административен окръг на Москва Андрей Цибин.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Сд
  СДС
  10 -4
  13:40, 3 дек 2019
  Този дебел изрод още ли не е пукнал от преяждане?
 • 2
  Со
  Солаков
  7 -5
  15:25, 3 дек 2019
  Ал Иорданов прилича на мелничарски плъх потънал в прашно
 • 3
  Ко
  Колев
  7 -5
  15:49, 3 дек 2019
  Защо бе, свиркаджии, господарите ви ли обиди? Да не вземат да си тръгнат, че да няма на кого да го лапате, а?
 • 4
  Ку
  Ку-ку
  3 -3
  07:11, 4 дек 2019
  Този гнусен ЦЪРВУЛ от къде се показа..
  • 🇧🇬
   🇧🇬
   2 -1
   08:43, 4 дек 2019
   Руски свиркаджии сте...
   Жалки отрепкажии, обречени на слугинаж!
   Не питайте постоянно, защо България е на дъното.... Руски агенти, продажници,провокатори,крадци и измамници, финансирани чрез руски престъпни правителствени организации дърпат България надолу към бездната.... Седмо десетилетие България преживява хуманитарна катастрофа, защото е единствената държава, управлявана от шестима съветски граждани: Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков, Гриша Филипов, Андрей Луканов и Сергей Станишев.
 • 5
  Св
  Свиркаджиев
  0 -1
  11:43, 4 дек 2019
  Ами ти какъв гражданин си бе АБДАЛ

Хороскоп за 19.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
19 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
19 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
19 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
19 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
19 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
19 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
19 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
19 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
19 яну 2020
Последни новини