Успехи на Вазовци на математическия турнир „Перперикон“

  На 30 ноември 2019 година в град Кърдажали се проведе XIX математически турнир „Перперикон“. В оспорвана надпревара сред 900 участници, учениците от ПМГ „Иван Вазов“, по традиция, завоюваха призови места във всички класове:

  5 клас

  Ния Георгиева Георгиева – 3-то място

  6 клас

  Валентина Иванова Иванова – 2-ро място

  Георги Димов Тотев – 2-ро място

  7 клас

  Стела Бисерова Бинева – 1-во място

  9 клас

  Десислава Димитрова Димитрова – 2-ро място

  Генади Младенов Колев – 3-то място

  10 клас

  Стоян Стоянов Георгиев – 1-во място

  Яна Димитрова Димитрова – 2 –ро място

  11 клас

  Даниел Христов Янков – 1-во място

  12 клас

  Гергана Георгиева Гочева – 1-во място

  Недена Николаева Кръстева – 2-ро място

  Валентина Емилова Стефанова – 3-то място

  Призьорите от 12 клас са приети в Пловдивски университет, Икономически университет - Варна, Русенски университет, Технически университет-  Габрово, ВВМУ Варна в избрана от тях специалност.

  Предходния ден, 29 ноември 2019 година, се превърна в ден за повишаване на финансовата грамотност на учениците от гимназията.

  Доц. д-р Танка Милкова, зам.декан на факултет „Информатика“ към Икономически университет – Варна изнесе лекция пред учениците от 7 клас на тема „Задачи от капитал“. Представените теоретични постановки и решаването на задачи, свързани с темата, са особенно важни за седмокласниците, както за тяхната подготовка за НВО по математика, така и за формиране на математически компетености, свързани с различни практически ситуации.

  Проф. д-р Росен Николаев, ръководител катедра „Статистика и приложна математика“ към Икономически университет – Варна представи пред учениците от 10 и 12 клас  лекция, свързана със студентскте кредити. Акцентите в лекцията бяха в посока изчисляване на вноски и практически съвети за управление на кредити. Учениците имаха възможност да разберат същността на важни понятия като сложна лихва, анюитет, погасителен план, главница и различните начини за изчисляването им.

  Лекторите бяха впечатлени от отговорното отношение от страна на участниците от ПМГ „Иван Вазов“, както и от лекотата, с която те станаха активни участници в самата лекция.      

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
  12 дек 2019
  Последни новини