България обича да бъде шпионирана от Москва, убеден Соломон Паси

Руският шпионаж не е случайност, а много добре планирана операция. Това заяви пред Нова телевизия Соломон Паси. Изказването му беше в отговор на въпрос дали е случайно, че упрекът на руския президент Владимир Путин, че България умишлено бави "Турски поток", идва точно след посещението на българската делегация в САЩ.

Относно срещата на върха на НАТО в Лондон Паси отбеляза, че е добра новина, че България е влязла в "клуб 2%" - тя беше една от 9-те държави, поканени на обяд от американския президент Доналд Тръмп. По негови думи това е нещо като Натовски Шенген или Натовска Еврозона и страната ни е успяла да влезе в тази ексклузивна група. Не хваля правителства за щяло и нещяло но трябва да се отдаде дължимото на направилите сделката за Ф-16, отбеляза той.

 

Запитан какво по-добро ще ни се случи след покупката на изтребителите Ф-16, Паси отговори: "Когато си купите ключалка или си сложите СОТ вкъщи, какво хубаво се е случило? Предпазните мерки, които взимате, не са за да ви се случи нещо хубаво, а за да не ви се случи нещо лошо". Той подчерта, че военните разходи са част от отбраната и сигурността, а не от социалните придобивки.

На въпрос как НАТО ще защити България, след като няма армия, Паси поясни, че в НАТО работи чл. 5 - ако една държава бъде нападната, това е равносилно, че всички държави са нападнати и всички оказват защита на нападнатата.

В Лондонската среща се очерта, че най-голямата заплата за НАТО е Путин - той се приравнява към терористичната заплаха, посочи той, допълвайки, че отношенията на НАТО спрямо Русия са се преобърнали след анексията на северните територии на Грузия и на Крим.

"Нашите власти обичат руския шпионаж, обичат България да бъде шпионирана от Москва. Има такава любов", заяви още Паси. Той бе категоричен, че изгонването на някой и друг български дипломат от Русия не е толкова страшно. По негови думи гоненето на дипломати е просто пинг-понг - "вие изгонихте, ние изгонихме". Според Паси обаче Путин е благодарен, чу България пуска руските самолети в Сърбия, където е най-голямата шпионска централа на Русия - на едва 30 км от страната ни.

Паси заяви, че въведената от Тодор Живков политика на снишаване е влязла в българското ДНК. Това се виждало и днес с прелитането на руските самолети и с "Турски поток", който по негови думи е голям проблем за страната ни. Според Паси е категорично по-добре България "да се отърве" от този проект, тъй като с него не се постига реална диверсификация на енергийните източници. Добре е източниците да са повече и различни, но те са повече и еднакви, обясни той.

По думи на Паси следващата интересна тема на срещата на върха в Лондон е бил Китай, когото НАТО е определил като предизвикателство.

Областта, в която е най-интересен Китай, е изграждането на мрежата 5G. Ролята на Хуавей е от критична важност - Китай се превръща в смарт противник, коментира ситуацията той.

Паси обясни, че за разлика от Русия Китай има интелигентно поведение, тъй като тя планира да проникне в Запада чрез 5G мрежата, което по негови думи е дългосрочно опасен подход.

Като обобщение той заяви, че е удовлетворен от провелата се среща на НАТО, тъй като темите Космос и Арктика също излизат на дневен ред, а връзките с Австралия, Нова Зеландия и Корея са нов приоритет. Радваме се, че предвижданията се сбъдват, но сме малко тъжни, че толкова късно, призна Паси.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    11
    111
    4 -1
    11:16, 6 дек 2019
    Американският шпионин Паси нанесе очевидна заплаха наБългария от Америка!Още ли е на свобода?
  • 2
    Ку
    кум лисан
    3 -1
    13:22, 6 дек 2019
    Паси е прикрит комунист! Баща му е комунист, а той бързо се ориентира в новата обстановка. Изобщо не му вярвам!
  • 3
    Ле
    ленин
    2 0
    18:03, 6 дек 2019
    Той просто е ев...ин супер интригант и продажник.
Последни новини