Още един кърджалиец попадна в пловдивска клиника след тежка катастрофа на "Беломорски"

Пешеходец пострадал тежко при пътно произшествие на бул.“Беломорски“ в Кърджали на 6 декември около 17 часа. 41-годишен водач на „Сеат“ ударил пресичащ 58-годишен жител на областния град. Пострадалият бил транспортиран в кърджалийската болница, а оттам за пловдивска клиника. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Разследване е започнато и след като локомотив на пътнически влак дерайлирал след удар в скала, паднала на релсите. Няма пострадали. Инцидентът станал на 7 декември около 17,20 часа в участъка между село Мост и гара Кърджали. Дежурна оперативна група от полицейското управление в областния град извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Вследствие на движение с несъобразена скорост „Опел“, управляван от 23-годишен, се блъснал в еластична ограда. Произшествието станало около 2 часа на 8 декември по пътя между селата Маслиново и Мост. Шофьорът напуснал мястото и бил издирен около обяд. Съставен му е акт за административно нарушение по ЗДвП.

232 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за намаляване на рисковите фактори за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, за употреба на алкохол и наркотични вещества. Констатираните нарушения на ЗДвП са 31. Съставени са 5 акта и 26 фиша.

Пожари. Екип на пожарната служба в Крумовград загасил запален комин на къща в града след подаден сигнал на 8 декември в 16,43 часа. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини