Иво Димов модератор на днешния форум на НСОРБ

    Кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще бъде модератор на Встъпителния форум на Сдружението за общински мандат 2019-2023. 

    На събитието ще присъстват председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, Министър-председателят на РБългария Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Десислава Танева – министър на земеделието, горите и храните, Нено Димов – министър на околната среда и водите, Красимир Вълчев - министър на образованието и Деница Сачева - министър на социалната политика.

    Приоритетите във взаимодействието с централната власт ще бъде основаната тема на работата на форума. Местното икономическо развитие и активната роля на местната власт в него е темата, по която Иво Димов ще разисква с останалите участници във форума. Ще бъде споделен и норвежкият опит от представителя на Асоциация на норвежките местни и регионални власт (KS) Кристиян Ларсон и Нанна Лоока, Изследователски институт на КS. 

    По-рано през деня Иво Димов ще участва в заседание на УС на Сдружението, на който предстои кметовете да приемат списък на общинските болници в труднодостъпни и/или отдалечени райони, подлежащи на субсидиране по реда на чл. 106, ал. 3 от ЗЛЗ. Другите въпроси, които ще бъдат предмет на дневния ред на заседанието са нови инициативи и текущи проблеми по прилагане на социалното законодателство, както и текущото състояние на процеса по прехвърляне собствеността на общинските язовири на държавата.
     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      4шщ
      4 -4
      13:14, 11 дек 2019
      Думата "модератор" дали му е ясна на човека Димов. Доста сложни думи за него.

    Още новини

    Последни новини