Двама глави на Ватикана в „Новият папа“

Куриозен случай с двама папи ще покаже режисьорът Паоло Сорентино в „Новият папа“, става ясно от пълния официален трейлър, излязъл месец преди премиерата на сериала. Завръщането в папските покои е насрочено за 10 януари 2020 г. в 22 ч. в НВО GO, когато ще бъдат достъпни първите два от общо деветте епизода.

От HBO разкриха част от съдържанието на първите три епизода. След сърдечен удар, който видяхме в последния епизод на „Младият папа“, обичаният от народа Лени Белардо (Джъд Лоу) изпада в кома. Миряните се молят за скорошното оздравявене на Пий XIII, но натискът от противниците му принуждава държавния секретар Кардинал Анджело Войело (Силвио Орландо) да доведе на власт нов папа. Попаднал в безизходица, заедно с конклава той взема прибързано решение, което хвърля Църквата в още по-голям хаос.

Във втория епизод ще видим пътуването на официална ватиканска делегация до имението на сър Джон Бранокс (Джон Малкович) в Обединеното кралство. Докато в града-държава Църквата се готви за смъртта на младия папа, Войело и компания се опитват да убедят Бранокс да застане начело на католическия свят. Бранокс  е обаятелен, но чувствителен мъж, който крие голяма семейна трагедия – поради това Войело преценява, че Бранокс ще бъде лесен за контролиране, но предположението му се оказва далеч от истината. В трейлъра виждаме част от греховете на новия папа – суета, похот, егоцентризъм… Междувременно Естер (Людовин Сение) споделя историята за зачеването на сина си пред пресата.

Третият епизод ще бъде достъпен на 17 януари, а по телевизията ще бъде излъчен на 28 януари. Бранокс все още се колебае, но все пак приема предложението на Войело и избира християнското име Йоан Павел III. В първата си реч пред кардиналите Бранокс проповядва за важността на семейството, истината и любовта. Естер се обвързва с Фабиано, вдовец и нов член на енорията, който предлага необичайно решение на паричните си неволи.

От трейлъра става ясно, че скоро Лени Белардо ще се събуди и ще настоява за полагащото му се място като глава на Ватикана. Новият папа обаче няма да отстъпи властта си и между двамата ще се поради напрежение, ескалиращо до думите на Белардо:

Нека този, който е безгрешен, пръв хвърли камък“.

Бранокс стига дотам да нарече Пий XIII Дявола – идея, която допълнително се подхранва от противопоставянето на облеклото на двамата. Докато новият папа носи единствено бяло, Белардо се е отдал на черното. Освен Лоу и Малкович, в следващите епизоди предстои да видим също Мерилин Менсън и Шарън Стоун в малки роли, които за жалост не са показани в трейлъра.

У нас сериалът тръгва на същата дата, когато е премиерата в Италия – 10 януари. Световната премиера е насрочена за 13 януари 2020 г., когато епизодите ще са достъпни на територията на САЩ. Всеки петък след 10 януари в HBO Go ще бъдат качвани по два епизода на „Новият папа“, а телевизионната премиера e на 14 януари по HBO и всеки вторник от 21 ч. ще бъде излъчван по един епизод.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини