Най-големите грешки при обзавеждането на кухнята

Кухнята е една от най-често използваните стаи в дома. Затова нейното обзавеждане е от изключително важно значение и трябва да се подхожда с внимание към всеки детайл. Много интериорни дизайнери споделят, че е важно кухнята да бъде място, в което човек се чувства добре, за да може всяка една храна да стане перфектна.

Ето кои са най-честите грешки, които допускаме при обзавеждането на кухня.

1. Оформление
Джесика Лаграндже притежава компания за интериорен дизайн и споделя пред Insider, че оформлението е от ключово значение за функционалността и визуалната привлекателност на кухненския дизайн.

„Поставянето на уреди и шкафове е от решаващо значение и трябва да отговаря на начина, по който подготвяте и готвите ястията си“, казва тя. Лаграндже добавя, че е необходимо доста търсене и големи организационни умения, за да намерите най-доброто оформление за вашата кухня.

Нейният съвет е, преди да се впуснете в ремонтни дейности, да начертаете върху лист хартия как си представяте мястото. След това се опитайте да поставите най-използваните от вас уреди в пространството и да разберете дали всичко ще си пасне.

Според Джесика, шкафовете обикновено са най-скъпото нещо във всяка кухня. Тя съветва клиентите си да заложат на дизайн, който е траен във времето и лесно се поддържа. Ако смятате да купувате цял комплект, първо трябва да разгледате всеки шкаф поотделно и тогава да решите дали това е правилният избор за вас.

2. Светлина
Гейл Барли казва пред Insider, че една кухня трябва да има подходящата светлина, за да бъде напълно функционална. Така ще успеете да разгънете целия си потенциал. „Неадекватното осветление ще доведе до неудовлетвореност, когато се опитвате да подготвите вечерята“, казва Барли.

Тя съветва да поставите множество източници на светлина около вас, за да си осигурите нужната видимост в цялото пространство.

3. Плот
Със сигурност едно от най-трудните неща за избиране, е правилният плот за кухнята. Някои залагат на по-семпли цветове, но други желаят точно това място да е в центъра на вниманието. Затова залагат на мраморни плотове, които със сигурност привличат окото, но невинаги са правилният избор.

Според Адриана Хойъс, те много лесно се цапат от различни питиета или пък продукти, които оцветяват. Също така мраморът може да ерозира бързо поради киселини като оцет или лимон, които са попаднали върху него. Хойъс съветва да се насочите към по-издръжливи материали като кварц или гранит.

4. Не оставяйте място между тавана и шкафовете
Хойъс добавя, че не трябва да оставяте място между тавана и шкафовете. Тя споделя, че това е честа грешка, която наблюдава при всичките си клиенти. „Тези пространства са трудни за чистене и не вършат никаква полезна работа“, казва дизайнерката пред Insider.

Тя съветва да запълните мястото със софит. Така кухнята ви ще изглежда по-привлекателна и във завършен вид.

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини