„Касъл Рок“ на Hulu - задължителен за гледане

Касъл Рок на стрийминг платформата Hulu  е вторият им сериал, който се превръща в планетарен блокбъстър (първият е „Историята на прислужницата“)! Базиран на герои и места, описани в романите на Стивън Кинг, филмът въплъщава в себе си ужасно много от света на майстора на ужаса, като го преплита по неописуем начин.

Историята

Първия сезон на сериала ни запознава с града, неговите обитатели и един мистериозен човек, който се появява и сякаш е въплъщение на дявола. Или пък е копие на друг човек от града. Или е нещо трето? Какво точно е той и защо е в Касъл рок? И какви са всички неописуемо странни неща, които се случват докато е наоколо?

Във втория сезон превключваме и поемаме в напълно нова история. Срещаме се с Ани и нейната дъщеря, които, както се очаква катастрофират на влизане в Касъл рок. Да, тя е медицинска сестра. И да, в даден момент ще се окаже най-големият фен на един роман от един автор. Да, познахте я. Това е Ани от „Мизъри“ на Стивън Кинг. Това е най-лудия герой в съвременната ни история. След малко ще направим сравнение.

Защо си струва?

Докато първия сезон започва добре и завършва изключително зле, то втория започва СЕНЗАЦИОННО, продължава умопобъркващо, прави брилянтна връзка със сезон 1 и завърша УАУ! А изпълнението на Лизи Каплан вече бе въздигнато на пиедестал от оригиналната Ани от „Мизъри“ (Кати Бейтс)! За нас, тази жена заслужава всички статуетки и изпълнението и е точно толкова силно (да не кажем повече!) от това на Елизабет Мос в „Историята на прислужницата“. И да, Ани е най-лудия герой, който сме гледали от ужасно, ама УЖАСНО много време насам. Тя е точно толкова луда (за да не кажем повече), колкото Хоакин Финикс в „Жокера“.

Защо би се колебал да започнеш „Касъл рок“ на Hulu, а не трябва?

Втората половина на първия сезон е разочароваща. Финалът е безумен. Да, ще го кажа… сериалът сякаш не свършва. Финал на сезона сякаш няма. Много трудно се навих да започна втори сезон, а това бе най-правилното решение в живота ми. Лизи Каплан (Ани) е нещо, което ще помня дъъъъъъъъълго! Втория сезон е пълен с убийства, пълен с лудост, пълен с обрати и неочаквани сюжетни нишки. Във втората половина от епизодите имаше един, който бе натъпкан с толкова екшън, че се зачудих КАК е възможно това в сериал.

Излезли сезони и епизоди до момента

До момента на публикуване на този материал са излезли два сезона. Всеки от сезоните е от по 10 епизода.

Къде може да го гледате?

Въпреки, че сериалът е продукция на Hulu, точно както писахме и за „Историята на прислужницата“ в България разпространителя му е HBO. Всички сезони са достъпни и на HBO GO.

Източник: http://cineboom.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини