13 °C

Михаела от Димитровград се нуждае от помощ, за да живее

Тежката диагноза Сарком на Юинг е поставена на Михаела oт Димитровград, когато тя е на 1 г. и 8 м. За изминалите 6 години, детето е преживяло над 55 химиотерапии и 4 операции.

Всички възможни конвенционални методи за лечение са изчерпани и единственият шанс за Михаела е  имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

За първия курс на експерименталното лечение са необходими 20 000 евро. Семейството на Михаела апелира за помощ и открива кампания "Бъдеще за Михаела" в платформата "Хелпкарма". 

В рамките на един ден са събрани почти 10 000 евро, което е половината от необходимата сума. 

За героизма на Михаела и необходимостта от спешна помощ, разказва нейната майка: 

Здравейте мили хора,

Пише ви една отчаяна майка.

Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК а е само на 7 г. и 8 месеца.

Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг.

Борбата започна едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м.

Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака.

Парализира се за два-три дни, веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив, последваха редица изследвания - лекарите бяха на мнение , че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото на което беше разположен тумора (в гръбнака), да не се парализира за винаги нашето ангелче . Според местоположението и годините решиха, че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година.

След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия. Радостта ни трая само година и половина.

След направен контролен ЯМР се установи рецидив.

Кошмара започна на ново, спешна операция в Иван Рилски София. На ново химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 м. После пак рецидив , нак операция в Германия Тюбинген . След направената биопсия остановиха ,че не е Невробластом а Сърком на Юинг ( на меките тъкани) . Следват нови протоколи химиотерапия за Юинг Саркома 6 месеца , 3 месеца в Германия Хайделберг на протон терапия , след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противо рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив в неврохирургия и една на белия дроб в Люнен Германия.

Продължаваме след оперативна химиотерапията, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата . Според лекуващия лекар единствения ни ШАНС е имунотерапия която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Имаме нужда от 24 флакона които са необходими за 6 курса имунотерапия.

Цената на 1 флакон е 15 000 евро.

Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата може да се плащат по етапно за всеки курс по 60 000 евро.

Курсовете са през 20 дни.

Първият курс трябва да започне началото на февруари.

Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава , да излезе от този Ад който продължава вече 6 г.

Моля ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне.

Тя е нашето геройче премина 4 операции над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия .

Помогнете ни, да се приключи този кошмар в който живее детенцето ни .

Можете да помогнете на Михаела тук.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ге
  Георги до BG VESTINET
  7 0
  20:40, 8 яну 2020
  Много бързо свалихте статията от първа страница за нуждаещото се момиченце от помощ, Михаела.
  Хайде върнете я и да стои там с месеци , защото по важно нещо от децата на този свят няма.

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини