21 °C

Михаела от Димитровград се нуждае от помощ, за да живее

Тежката диагноза Сарком на Юинг е поставена на Михаела oт Димитровград, когато тя е на 1 г. и 8 м. За изминалите 6 години, детето е преживяло над 55 химиотерапии и 4 операции.

Всички възможни конвенционални методи за лечение са изчерпани и единственият шанс за Михаела е  имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

За първия курс на експерименталното лечение са необходими 20 000 евро. Семейството на Михаела апелира за помощ и открива кампания "Бъдеще за Михаела" в платформата "Хелпкарма". 

В рамките на един ден са събрани почти 10 000 евро, което е половината от необходимата сума. 

За героизма на Михаела и необходимостта от спешна помощ, разказва нейната майка: 

Здравейте мили хора,

Пише ви една отчаяна майка.

Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК а е само на 7 г. и 8 месеца.

Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг.

Борбата започна едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м.

Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака.

Парализира се за два-три дни, веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив, последваха редица изследвания - лекарите бяха на мнение , че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото на което беше разположен тумора (в гръбнака), да не се парализира за винаги нашето ангелче . Според местоположението и годините решиха, че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година.

След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия. Радостта ни трая само година и половина.

След направен контролен ЯМР се установи рецидив.

Кошмара започна на ново, спешна операция в Иван Рилски София. На ново химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 м. После пак рецидив , нак операция в Германия Тюбинген . След направената биопсия остановиха ,че не е Невробластом а Сърком на Юинг ( на меките тъкани) . Следват нови протоколи химиотерапия за Юинг Саркома 6 месеца , 3 месеца в Германия Хайделберг на протон терапия , след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противо рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив в неврохирургия и една на белия дроб в Люнен Германия.

Продължаваме след оперативна химиотерапията, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата . Според лекуващия лекар единствения ни ШАНС е имунотерапия която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Имаме нужда от 24 флакона които са необходими за 6 курса имунотерапия.

Цената на 1 флакон е 15 000 евро.

Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата може да се плащат по етапно за всеки курс по 60 000 евро.

Курсовете са през 20 дни.

Първият курс трябва да започне началото на февруари.

Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава , да излезе от този Ад който продължава вече 6 г.

Моля ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне.

Тя е нашето геройче премина 4 операции над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия .

Помогнете ни, да се приключи този кошмар в който живее детенцето ни .

Можете да помогнете на Михаела тук.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ге
  Георги до BG VESTINET
  7 0
  20:40, 8 яну 2020
  Много бързо свалихте статията от първа страница за нуждаещото се момиченце от помощ, Михаела.
  Хайде върнете я и да стои там с месеци , защото по важно нещо от децата на този свят няма.
Последни новини