4 °C

Михаела от Димитровград се нуждае от помощ, за да живее

Тежката диагноза Сарком на Юинг е поставена на Михаела oт Димитровград, когато тя е на 1 г. и 8 м. За изминалите 6 години, детето е преживяло над 55 химиотерапии и 4 операции.

Всички възможни конвенционални методи за лечение са изчерпани и единственият шанс за Михаела е  имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

За първия курс на експерименталното лечение са необходими 20 000 евро. Семейството на Михаела апелира за помощ и открива кампания "Бъдеще за Михаела" в платформата "Хелпкарма". 

В рамките на един ден са събрани почти 10 000 евро, което е половината от необходимата сума. 

За героизма на Михаела и необходимостта от спешна помощ, разказва нейната майка: 

Здравейте мили хора,

Пише ви една отчаяна майка.

Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК а е само на 7 г. и 8 месеца.

Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг.

Борбата започна едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м.

Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака.

Парализира се за два-три дни, веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив, последваха редица изследвания - лекарите бяха на мнение , че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото на което беше разположен тумора (в гръбнака), да не се парализира за винаги нашето ангелче . Според местоположението и годините решиха, че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година.

След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия. Радостта ни трая само година и половина.

След направен контролен ЯМР се установи рецидив.

Кошмара започна на ново, спешна операция в Иван Рилски София. На ново химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 м. После пак рецидив , нак операция в Германия Тюбинген . След направената биопсия остановиха ,че не е Невробластом а Сърком на Юинг ( на меките тъкани) . Следват нови протоколи химиотерапия за Юинг Саркома 6 месеца , 3 месеца в Германия Хайделберг на протон терапия , след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противо рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив в неврохирургия и една на белия дроб в Люнен Германия.

Продължаваме след оперативна химиотерапията, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата . Според лекуващия лекар единствения ни ШАНС е имунотерапия която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Имаме нужда от 24 флакона които са необходими за 6 курса имунотерапия.

Цената на 1 флакон е 15 000 евро.

Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата може да се плащат по етапно за всеки курс по 60 000 евро.

Курсовете са през 20 дни.

Първият курс трябва да започне началото на февруари.

Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава , да излезе от този Ад който продължава вече 6 г.

Моля ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне.

Тя е нашето геройче премина 4 операции над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия .

Помогнете ни, да се приключи този кошмар в който живее детенцето ни .

Можете да помогнете на Михаела тук.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ге
  Георги до BG VESTINET
  7 0
  20:40, 8 яну 2020
  Много бързо свалихте статията от първа страница за нуждаещото се момиченце от помощ, Михаела.
  Хайде върнете я и да стои там с месеци , защото по важно нещо от децата на този свят няма.

Хороскоп за 20.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
20 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
20 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
20 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
20 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
20 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
20 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
20 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
20 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
20 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
20 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
20 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
20 яну 2020
Последни новини