Обсъждат Емил Димитров - Ревизоро за нов екоминистър

Емил Димитров - Ревизоро е обсъждан за нов министър на околната среда и водите, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници.

Димитров беше шеф на агенция "Митници" по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от ВМРО.

Припомняме, че другите две имена, които се спрягат като евентуални наследници на Нено Димов са настоящия зам.-министър на МОСВ Николай Кънчев и зам.-шефа на ВМРО Искрен Веселинов. Очаква се те да бъдат предложени от вицепремиера Красимир Каракачанов на Коалиционен съвет във вторник. 

Министерството на околната среда и водите е към договорната част на Обединените патриоти в коалицията Борисов - 3. 

Припомняме, че на 11 януари  Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си.

В четвъртък вечерта министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия, а в петък бе обявено, че са иззети документи и по концесията в Банско на "Юлен".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини