Украинският премиер-министър подаде оставка

Във Фейсбук Генадий Гондарчук публикува подробно описание на успехите на правителството, и посочва като основна причина за оставката си сивия сектор и корупцията.  Той се обръща към украинците, като изразява голяма подрепа към президента Зеленски, на когото е изпратил връчи оставката си.

През последните 4 месеца екипът на президента работи усилено, за да промени страната. В този кратък период от време успяхме. На различни фронтове, пише Гондарчук. 

"Сегмент по сегмент, пазар по пазар - постепенно рестартираме цялата икономика!

Основното предизвикателство е окончателното преодоляване на корупцията в публичния сектор.

Що се отнася до нашия екип, да бъда честен, това е екип от достойни хора. Ето защо няма да спра да повтарям тази теза: няма корупция на най-високо ниво в правителството. Ако някакви проявления останат на по-ниските нива, то е само защото още не сме ги достигнали.

За съжаление за няколко месеца е доста трудно да се унищожат престъпни схеми, които съществуват от десетилетия... те използват всяка възможност, за да унищожат вярата на хората във властта.

През последните дни сте свидетели на събития, разгръщащи се около файлове, събрани от фрагменти от правителствени срещи. Съдържанието им изкуствено създава идеята, че аз и моят екип не уважаваме президента, който е нашият политически лидер.

...

Дойдох на поста, за да изпълня програмата на президента. Той е модел за честност и честност за мен. Въпреки това, за да отнема всякакво съмнение в нашето уважение и доверие към президента, написах заявление за оставка и го изпратих на президента.

Той е човек, на когото украинците са изразили безпрецедентна увереност. И той има пълно право да оценява ефективността на всеки член на своя екип, който променя страните.

Благодаря ви."

Засега няма информация дали Зеленски е приел оставката.

Коментари в сайта

Последни новини