Коли на Tesla ускоряват сами, властите ще ги гледат под лупа

Пътният регулатор на САЩ обяви, че най-вероятно ще започне разследване на Tesla, породено от случаи на внезапно неочаквано ускорение на скоростта, наблюдавано при почти половин милион Tesla коли.

Националната администрация за пътна безопасност е получила 128 потребителски оплаквания за 123 коли, които се отнасят за 110 катастрофи и 52 наранявания. Инцидентите обхващат Tesla Model S от всички години на производство, Tesla Model X от 2016-19 г. и Tesla Model 3 от 2018-19 г.

Това не е първият път когато Tesla търпи обвинение за дефекти в своите коли. През ноември 2018 г. компанията приключи дело за нейните Model X и S, които ускоряват без предупреждение. Успоредно с това, същият регулатор в момента разследва запалване на батерии в някои Model S и X.

Освен това, Tesla често търпи критики за своята система за помощ Autopilot. През февруари ще се решава дали тя не е в основата на фатална катастрофа с кола на Tesla в Калифорния през 2017 г. Въпреки че помощната функция е намесена в няколко катастрофи, включително и с фатален край, Tesla продължава да твърди, че използващите Autopilot водачи са по-сигурни от тези, които не ползват системата.    

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини