Безплатни посещения в хасковския музей, за последно показват пушката на Капитан Петко

Днес може да разгледате безплатно експозициите в Регионалния исторически музей в Хасково, съобщиха от културната институция. Хасковци и гостите на града ще могат за последно да видят единственото запазено огнестрелно оръжие на Капитан Петко – пушка „Уинчестър“, модел 1866 г. Оръжието се съхранява в Регионалния исторически музей в Смолян. През февруари Уинчестъра ще бъде изложен във Варна.

Разбира се има още пет експозиции – от неолита до края на Втората световна война. Всеки посетител ще получи подарък – албум, посветен на освобождението на Хасково от османско владичество. Негов автор е д-р Красимира Узунова. На 19 януари се навършиха 142 години от влизането на руски войски в града и края на османската власт.

На 25 януари музеят отвори в 10.00 часа и ще приема посетители до 15.00 часа. В края на декември експозициите бяха разгледани от 130 посетители.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Че
    Черноризец Храбър
    10 -1
    14:03, 25 яну 2020
    Направете етнографска изложба на ориенталските символи на плодородието - така ще има интерес голяма част от населението на Хасково, които са представители на близко родствените връзки, отличаващи се със странни пропорции на главата и тялото и имена, които не са на Светци ...
Последни новини