Марго Роби ще се бори със себе си на наградите БАФТА тази вечер

"Жокер", "Имало едно време в Холивуд" и "Ирландецът" са фаворитите за наградите на Британската академия БАФТА, които ще бъдат връчени тази вечер. Първият филм има 11 номинации, другите два - по 10. Те ще са и основните претенденти за наградите "Оскар" след седмица.

Една от големите изненади при БАФТА тази година бе Марго Роби, която е номинирана два пъти в една и съща категория - за поддържаща женска роля - за участието си в биографичната драма "Бомба със закъснител", посветена на един от най-големите медийни скандали, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс през 2016 г., както и за "Имало едно време... в Холивуд".

Скарлет Йохансон също има две номинации, но за водеща и поддържаща роля, съответно за "Брачна история" и "Джоджо Заека".

В надпреварата за водеща мъжка роля се включват Хоакин Финикс, Леонардо ди Каприо ("Имало едно време в Холивуд"), Адам Драйвър ("Брачна история"), Джонатан Прайс ("Двамата папи") и Тарън Еджъртън за "Рокетмен", където той влиза в образа на Елтън Джон.

При жените във водещи роли съревнованието е между Скарлет Йохансон ("Брачна история"), Чарлийз Терон ("Бомба със закъснител"), Рене Зелуегър ("Джуди"), Сърша Ронан ("Малки жени") и Джеси Бъкли (Wild Rose).

Церемонията ще се проведе в "Роял Албърт хол". Водещ ще бъде известният телевизионер Греъм Нортън (чието шоу се излъчва и по БНТ), ще има и специално изпълнение от "Цирк дю Солей".

Тазгодишните награди са и десетата годишнина, откакто принц Уилям, херцогът на Единбург, стана президент на БАФТА. Той ще връчи най-високото ѝ отличие - Наградата за цялостни постижения, на продуцента Катлийн Кенеди (която работи по последната трилогия "Междузвездни войни").

Извън новините за кино, публиката се вълнува и от това какво ще носи херцогинята на Кеймбридж Катрин.

Двойката ще се появи на церемонията за четвърти път и тази година БАФТА призова присъстващите да носят "устойчиво" облекло, писа сп. "Пийпъл".

Предложенията са те да носят дреха, вече обличана преди, да си наемат или да потърсят винтидж облекло.

Този подход няма да е нов за херцогинята - та традиционно залага на британски марки, някои от които достъпни и за обикновените хора, както и често носи повторно едни и същи рокли.

Лондонският моден колеж, който работи заедно с БАФТА, писа в гида си за церемонията: "Червеният килим е мощна платформа - когато се покажат пред камерите, целият свят вижда дрехите веднага, анализира ги и ги обсъжда, отделяйки внимание на актьорите, дизайнерите и стилистите, прекарали часове във внимателна подготовка".

"Целта е наградите да бъдат изцяло въглеродно неутрални и работим в посока на това да влияят позитивно върху околната среда.

От пътуването и храната, до брандинга и материалите, БАФТА гарантира, че наградите са възможно най-устойчиви", коментира говорител на Академията пред "Харпърс Базар".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини