Съдът отказа да отстрани кмета Георги Иванов

Хасковският окръжен съд отказа да удовлетвори искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов. Това стана днес след почти петчасово заседание, приключило минути след 19 часа.

Пред Темида показания дадоха заместник кметът Нели Станева, шефката на дирекция "Администрация" Кръстина Мандаджиева и юристката на общината Петя Бостанджиева. Те обясниха как и при кого постъпва кореспонденцията, кой резюлира писмата и кой изготвя отговорите до полицията във връзка с разследванията срещу кмета.

Минути преди 16 часа прокурорът Петър Мидов изненадващо поиска отвод на съдията Боряна Бончева (на снимката долу). Преди това обвинението искаше едно от писмата от БИЛЛА, заведено с входящ номер в общината, но непредставено от администрацията, да бъде изискано от съда. Бончева отказа да удовлетвори това искане и Мидов я прикани да напусне процеса заради предубеденост. Бончева отказа.



Мотивите, с които съдът отхвърли предложението за отстраняване на кмета бяха, че Иванов не е забавял умишлено поисканите му документи, не е пречил на разследването, което впрочем вече е приключено и че няма основания да се смята, че ще възпретятства правосъдието, нито че ще влияе на свидетелите.

Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред апелативния в Пловдив.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини