Народни хора, танго и зарязване в Старческия дом за Свети Валентин и Трифон Зарезан

    Двоен празник честваха днес обитателите на Дома за стари хора в "Кенана" заедно със служителите на социалното заведение.

    Първо бе честването на Трифон Зарезан. Още сутринта някои от хората от третата възраст облякоха народни носии. Част от облеклата са взети на заем, други обаче са измайсторени от възрастните с помощта на социалните работници в часовете по трудотерапия, които се провеждат ежеседмично в социалното заведение.

    С бодро настроение домуващите и персоналът на дома зарязаха лозички по стар български обичай. За да бъде спазена традицията имаше вино и обредна питка, омесена вчера с общите усилия на обитателите на социалното заведение.

    По-късно продължи честването на празника на влюбените Трифон Зарезан и настана същинско веселие в салона на дома. На гости на възрастните бяха изпълнителите от оркестъра за народна музика към читалище "Васил Левски" в хасковското село орлово с ръководител Динко Кючуков. Под звуците на музиката възрастите енергично играха народни хора и танго. Имаше и почерпка за битуващите, осигурена от дома.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ah
      Ahriman
      0 -2
      20:31, 14 фев 2020
      На това му се казва кич.
    Последни новини