4 храни, които намаляват холестерола

Всеки знае, че здравето ни зависи до голяма степен от храната, която консумираме. Напоследък обаче се забелязва една тенденция, според която хората стават още по-мързеливи. 

Различни ресторанти за бързо хранене активно набират популярност.

А бързата храна, както е известно, е една от най-вредните храни. Огромно количество захар, нишесте, различни вредни добавки само влошават състоянието на организма. 

Вторият опасен навик е липсата на физическа дейност. Хората са толкова мързеливи, че предпочитат да се качат за една спирка с рейса, отколкото да я извървят пеша.

Не забравяйте да добавите към менюто си продукти, които ще повлияят положително на здравето ви. Днес ще ви запознаем с 4 вкусни продукта, които понижават холестерола. 

Ябълка

Малко хора знаят, но именно сушените ябълки могат да понижат холестерола по-добре от статините, без странични ефекти.

Нар

Много хора знаят за ползите от нар и сок от нар. Нарът съдържа голямо количество минерали и антиоксиданти, които прочистват кръвоносните съдове и понижават лошия холестерол. В същото време нарът е много вкусен.

Авокадо

Този плод има много полезни основни мазнини и минерали. Консумацията му намаля риска от инфаркт или инсулт.

Грейпфрут

Цитрусите са полезни сами по себе си, но най-високото съдържание на определено вещество е хесперидин в грейпфрута. Този цитрус бързо ще намали кръвното налягане и в дългосрочен план понижава холестерола. Също така подобрява състоянието на кожата

Важно! Ако имате някакъв здравословен проблем не забравяйте да се консултирате с лекар, тъй като тези препоръки имат общ характер.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини