Няма напрежение заради винетките в общината и областта

Изображение 1 от 2

    Община Първомай, както и повечето общини на територията на Пловдивска област, няма проблеми с използването на винетни стикери. Това стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев, на която присъства и кмета на Първомай Николай Митков и колегите му от другите общини. 

    Дани Каназирева подчерта, че казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма. 

    Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то общината трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

    Точно преди година този проблем беше поставен пред общинските съветници в Първомай. Тогавашният кмет Ангел Папазов внесе предложение отсечка от републиканския път от кръстовището до мандрата до моста на Марица в северния край на Първомай, да стане публична общинска собственост, а не държавна както е и в момента.

    С 18 гласа „въздържал се“ старейшините отхвърлиха това предложение, а мотивът им беше, че то би обслужвало крайно ограничен брой жители на града и би било в тежест за цялата община. 

    В Агенция „Пътна инфраструктура“ се работи по проект за изграждане на нов мост, тогава припомни Светозар Славчев. Ако този проект започне да се реализира, това би означавало общината да поддържа пътя до там, който най-вероятно ще бъде разбит. Освен това, за да бъде завършена инфраструктурата, от надлеза до пътя за Градина, трябва да бъде построено кръгово движение, което също попада в този участък и ако отсечката стане публична общинска собственост, както е било предложението, то това съоръжение ще трябва да бъде финансирано с общински средства."

    Така тази отсечка, както и други от пловдивските общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

    В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът е бил преместен. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      ?
      ?
      6 -2
      12:30, 25 фев 2020
      За да ида до градския стадион или до басейна (ако дай боже Бор Чвор го остъви със същото предназначение - обществено ползване, след като го купи на търга) трябва ли ми Винетка ?
      • !!
        !!!
        5 -1
        06:13, 26 фев 2020
        Задай въпроса, когато има реалност да отидеш на Градски басейн!!! Толкова реално, колкото отиваш сега на ресторант "Ловен парк"!!!
    • 2
      До
      до Грета........
      5 0
      12:31, 25 фев 2020
      Предлагам задължителни винетки,а гражданската-по желание!Ползата ще е два пъти по-голяма!
    • 3
      Оп
      Опасен
      5 0
      13:49, 25 фев 2020
      Скоро, ако не вземат мерки за състоянието на надлеза,ще остане само един път за басейна!
      • Ча
        Чапа
        7 -1
        15:10, 25 фев 2020
        Единственият начин да се решават по-сериозните проблеми в тая община е като се докарат телевизиите. Само тогава чиновниците могат да бъдат накарани да изпълзят от дупките си.
      • До
        До Чапа
        11 0
        06:16, 26 фев 2020
        И какво стана като дойдоха телевизиите? Нещо да се промени? Нарочиха една санитарка, че каза истина...Добре , че на нея не й пука особено. Защото е смела жена.
      • Ощ
        Още до Чапа
        3 0
        06:19, 26 фев 2020
        Извинявай Чапа, и прокар имаме...след като идваха телевизии...
      • Пи
        питагор
        2 -5
        08:26, 26 фев 2020
        прокар няма и да имате ва тува чи вярвате на фантазиите на един чувек не означава чи та фантазия трябва да стани риалност ва. Ъм утре някой може и метро да ви убещае ва и ве като малки дица жъ вярвате и телевизии жъ викате и жъ ревете зако в пърумай няма метро не това дето имаме не може да стопанисваме ве сте тръгнали михаля да гоните.
    • 4
      Пр
      Предложение
      5 0
      16:17, 26 фев 2020
      Предлагам на редакцията да трие постовете на Питагор, докато започне да пише разбираемо, защото е дразнещо, а иначе коментарите му са актуални, независимо дали е прав или не. Явно може, но се прави на интересен.
      • Ив
        Иван Маринов
        6 0
        18:30, 26 фев 2020
        Че тя редакцията трябва да трие собствените си материали, защото на моменти са далеч по-неразбираеми и неграмотно написани от писанията на Питагора.
      • ИО
        И още
        2 0
        18:47, 26 фев 2020
        Редакцията да покани Питагор за щатен сътрудник,че той пише повече от Теодора.
      • Пи
        питагор
        2 -1
        20:06, 26 фев 2020
        а яз за втори път предлагам ъ то ридактор дето ми са го сложили за кументарите тедата да го ползва а не да мъ тормози и да ни мога да си напиша кументара къту чист букувец. Иначе яз утдавна съм сътрудник обачи нещатен и то не на та медия неграмотна ъм на пърумайци и най веке на те заспалите сътруднича им да съ събудят ама нищо ни става за сигя дано да съм жив да рукам из тя коментари та дано някой съ събуди.
    • 5
      Ех
      Ех, Питагор
      0 -1
      06:31, 27 фев 2020
      Толкова точни попадения при толкова дразнещ изказ. А можеше сайта да водиш и да ни заливаш с интересна информация. Съдби!
      • До
        До Ех, Питагор
        2 0
        06:55, 27 фев 2020
        Мислиш ли, че може да води сайта? За да го прави му трябва смелостта да излезе с името и лицето си. И информацията може да е интересна, ама трябва да е потвърдена.
      • Пи
        питагор
        1 0
        10:03, 28 фев 2020
        ава мъльчите си ва. вие ма похвалихте и тедата до сега ми е изтрила най-малко 4 коментара ва. така ще ма подложите на коментарен геноцид.
    Последни новини