24 °C

САЩ и Индия подписаха оръжейни сделки за над 3 милиарда долара

САЩ и Индия подписаха договори за отбрана на стойност над 3 млрд. долара. Това обяви американският президент Доналд Тръмп във вторник след разговори с индийския премиер Нарендра Моди. "Разширяваме военното си сътрудничество. Сключихме сделка на стойност над 3 милиарда долара. Индия ще купи вертолети AH-64E Apache, както и морски вертолети MH-60R Seahawk", заяви ръководителят на Белия дом, който е на официално посещение в Индия, съобщава ТАСС.

По-рано The Times of India съобщава, че за посещение на Тръмп, Ню Делхи се е подготвил за подписване на два основни договора на обща стойност 3,5 милиарда долара: за закупуване на партида от шест хеликоптера AH-64E Apache за 930 милиона долара и 24 хеликоптера MH-60R Seahawk в комплект с ракети на обща стойност 2,6 милиарда долара.

Според Тръмп, САЩ са оптимистични по отношение на възможността за постигане на търговско споразумение с Индия.

"Друга важна тема на разговорите ми с министър-председателя бе развитието на двустранните икономически отношения, основани на принципите на честност и реципрочност. Оптимист съм относно възможността за постигане на споразумение, което е много важно и за двете страни", обяснява Тръмп.

Сред обещаващите области на сътрудничество в икономическата сфера Тръмп също определя взаимодействие в областта на информационните технологии, в частност, върху развитието на 5G мрежи. "По време на посещението обсъдихме значението на 5G защитените мрежи. Необходимо е новите технологии да се превърнат в инструмент за мир, напредък и просперитет, а не за нещо, което може да се превърне в средство за цензура и натиск."

"За да се гарантира, че инфраструктурата на бъдещето е изградена по начин, който гарантира сигурност, прозрачност и отчетност, Съединените щати работят с редица партньори, включително Австралия и Япония, за създаването на многофункционална платформа на Blue Dot Network. Това ще бъде критична инициатива, която ще осигури на страните надеждни и предоставени от частния сектор на икономиката възможности за развитие на висококачествени инфраструктурни проекти по целия свят ", заключи американският лидер.

САЩ възнамеряват да увеличат износа на втечнен природен газ (ВПГ) за Индия, тъй като мрежата за разпределение на газ в страната се модернизира от Exxon Mobil.

"С разстежа на Индия нараства и потреблението на енергия. Вчера Exxon Mobil подписа споразумение за подобряване на газоразпределителната мрежа на Индия, така че САЩ да могат да изнасят още повече втечнен природен газ в Индия", коментира Тръмп.

В същото време Тръмп отбеляза, че след поемането на поста президент, износът на енергия от САЩ за Индия вече е нараснал с 500%, докато общият търговски оборот - с 60%.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
03 юни 2020
Последни новини