Заловиха дъщерята и племенника на цар Киро с 2 кг хероин

Арестуваха дъщерята и племенника на ромския бос Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, съобщава БНТ.

Двамата му родственици са задържани, след като успели да вкарат в страната ни 2 кг хероин от Турция. Те са успели да минат границата, укривайки наркотиците по коланите и дрехите си.

"Вчера се проведе специализирана полицейска операция, двама са задържани и те са от фамилията Рашкови, с 2 килограма хероин. В момента са арестувани за 24  часа, предстои внасяне на обвинение и вземане на мярка за 72 часа. Лицата са дъщерята и един от племенниците на Кирил Рашков. Проверката е направена на булевард в Пловдив. След претърсвания се установява и наркотичното вещество. То е намерено у дъщерята, която е имала пригоден за целта колан около кръста. Хероинът е внесен от Турция - изчакахме ги да се приберат в Пловдив и ги хванахме. Не е ясно как са минали границата, това е въпрос към някой митничар. Жената е 72-ми набор, а племенникът - 91-ви"... Това каза шефът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев .

Кирил Рашков беше обвинен в това, че на 10 юли 2014 г., без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през ГКПП "Капитан Андреево" 501,5 г живак - силно отровно вещество, поставено под разрешителен режим и забранено за внос и износ. Второто повдигнато спрямо него обвинение беше, че без надлежно разрешение е държал въпросното вещество в Пловдив.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Стара чанта
    1 0
    16:56, 25 фев 2020
    Какво ги "коткате" тия уроди ,бе? На кого си плащат, та да продължават да си развяват байряка ? Толкова ли е сложно да се отрежат пипалата на гнусната циг.нска сган? КОЙ стои зад тях и ги покрива? `айде, СЛУЖБИТЕ - размърдайте се малко и спрете този цирк - правораздавателна и правосъдна система vs мургавите бандитските кланове!
    • Ла
      Лаута
      1 0
      17:59, 25 фев 2020
      Зад тях стои фамозната Менда - някогашна любовница на Киро и синът му Ангел.
Последни новини