ТikTok представиха конкурент на Spotify и YouTube с името Resso

Изображение 1 от 2

    Oще в края на миналата година разбрахме, че TikTok разработват приложение за стрийминг на музика с името Resso. Новото заглавие се очаква да се възползва от впечатляващия успех на своя предшественик и да се превърне в хит сред тийнейджърите. Разработчиците от ByteDance определят Resso като "социална платформа за стрийминг". С премиерата на заглавието от компанията ще опитат да откраднат част от потребителската база на популярни услуги като Spotify и YouTube, съобщава TechSpot.

    Мобилното приложение взаимства някои дизайнерски елементи от TikTok, сред които "Swipe-To-Skip" интерфейса и опциите за взаимодействие с популярното съдържание. Първото нещо, което ще забележите след като отворите Resso е, че автоматично се стартира музиката. След това потребителите са подканени да започнат да споделят текстовете на парчетата, да добавят коментари или да ъплоудват музиката, която харесват. Секцията за споделяне в Resso е организирана в интерактивни карти.

    Всяка от тях може лесно да се сподели в Instagram Stories, като парчетата са допълнени от шетсекундни Vibe клипове, които се стартират във фонов режим и могат да се генерират от потребителите. Безплатната версия на Resso ограничава аудио качеството до 128Kbps. Собствениците на устройства с Android могат да платят $1.35 на месец, за да се наслаждават на 256Kbps аудио в приложението и да премахнат рекламите. Цената за устройства с iOS е $1.60. Resso вече достъпно в Азия, но се очаква да дебютира и в Европа.

    Източник: digital.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини