9 °C

Лют скандал в парламента за медицинските сестри, "терористки" на комунистите

Лют скандал се разрази в парламента заради окупацията на бившия партиен дом от медицински сестри. 

В декларация на БСП Корнелия Нинова, която обвини правителството на Бойко Борисов за провала в здравната реформа. Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини социалистите в безотговорно отношение. Неморално от ваша страна е да се възползвате от ситуацията, добави тя. Дариткова обвини и НСО, че са били неподготвени за кризисната ситуация. 

Последва остра размяна на реплики между зам. председателя на НС Емил Христов и Драгомир Стойнев от БСП.

"Днес сме в извънредна ситуация, защото Народното събрание бе блокирано. На вас може да ви е смешно, г-н председател, но, когато става извънредна ситуация е нормално вие да се намесите и да успокоите колегите от ГЕРБ. Има отчаяни хора, които са блокирали българския парламент", каза Драгомир Стойнев от БСП.

Емил Христов прекъсна Драгомир Стойнев, защото е взел думата за процедура по начина на водене, а прави политическо изказване. Христов обвини Стойнев, че се опитва да доведе парламента до извънредна ситуация.

След това думата поиска и Антон Кутев от БСП, който изтъкна, че в залата има ситуация, която не е нормална и последва спиране на микрофона. 

В българския парламента да се барикадират сестри не е нещо, за което може да кажем, че е нормално. Моята процедура към вас и предложение, за да разрешим въпроса е да поканите протестиращите в пленарна зала. Ако те дойдат, ние ще гласуваме допуска им и ще разберем за какво става дума. Моето предложение е поканете ги, добави Кутев. 

От своя страна Емил Христов обясни, че медицинските сестри не протестират срещу парламента.

Александър Симов от БСП обърна внимание на начина на водене на заседанието, след като в залата се разнесоха  викове "Терористки". 

"Думата терористки беше произнесена от тази зала и от вашето мнозинство", каза Симов. Иван Ченчев от БСП поиска наказание за народния представител, употребил тези думи.  

Председателстващият Христов прекъсна заседанието. 

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски обясни в кулоарите, че е казал "терористки" на комунистите и уточни, че е имал предвид онези, които са взривявали църкви, като "Света Неделя", и които са предали два пъти България, представяйки я за 16-та Съветска република и избили хората в Народния съд.

"Беше прочетено от трибуната, че това е организиран акт от БСП", добави Гърневски във връзка с барикадата на медицинските сестри.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пъ
  Първо
  3 -1
  08:56, 7 мар 2020
  Това с шеснайста република към СССР е пълна измислица. Но дори да е така сега не сме ли кенефа на европа. Не носят ли тук боклуците си. Затова ли влезнахме в ЕС. И ако се откажем от лева излизането ще е жестоко платено от Българите. И още нещо. Излизат някакви тапанари и обясняват че като влезем в еврозоната няма връщане назад. Така обясняваха и комунистите ,че няма връщане от СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ. Аз пък лично не виждам ***** съюза да има бъдеще с толкова паплач напълнила се в него
  • Вт
   Второ
   1 -1
   08:58, 7 мар 2020
   На местото на звездичките съм попълнил п.е.д.а.л . Защото еврос ъюза е гну.се.н П.Е.Д.А.Л СЪ,
   ЮЗ

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
27 окт 2020
Последни новини