Изследват 89 контактни със семейството, заразено с COVID-19

Изследват 89 души, които са контактували със заразеното с коронавирус семейство. 66-годишната жена и 74-годишният мъж са настанени в „Пирогов“. С тях потвърдените случаи на COVID-19 в България станаха  шест. Няма данни да са пътували в чужбина. Има непотвърдена информация, че синът им е работил в стоков базар „Илиянци“. Те са били на гости на сина си, а иначе са от Ломско.Мъжът е постъпил в лечебното заведениена 9 март с обострена дихателна недостатъчност, като за него има данни за предишно белодробно страдание.

Той е бил настанен във Второ вътрешно отделение, което стана известно с това, че беше опожарено, заедно с него в стаята е имало още осем пациенти.

Жената е постъпила ден по-късно и е в тежко състояние. Наложило се е да бъде спешно интубирана.

Днес все още няма официални изявления по случая. Няма информация дали „Пирогов“ ще работи с пациенти.

Медицинското заведение беше дезинфекцирано късно снощи. Прави впечатление, че медицинският персонал идва на работа, за разлика от вчера, когато достът беше абсолютно ограничен, а пациентите пренасочвани към други лечебни заведения.

Днес ограничителната лента е премахната, а външни лица влизаха. Не е ясно дали персоналът от нощната смяна ще остане под карантина.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини