Airbnb раздава 1 млн. долара, за да построим нещо странно

Забравете за луксозните апартаменти и вилите с инфинити басейни над морето - хората вече предпочитат нестандартните преживявания пред бляскавия лукс.

Според данни на Airbnb през изминалата 2019 г. търсенията за нестандартни и алтернативни квартири са скочили със 70%.

В това число влизат всички сгради и къщи, чиито дизайн следват дадена тема и се разграничават от обикновените квартири по форма, визия и разположение.

Ето тази Airbnb квартира във формата на летяща чиния е добър пример за нестандартното архитектурно мислене, което завладява платформата за наемане и отдаване на жилища.

Снимка 471242

Очевидно търсенето е наистина голямо, защото Airbnb обяви, че започва да дава пари на хора, които имат креативността и желанието да създадат нещо уникално и запомнящо се като място за отдаване под наем.

Unique Airbnb Fund се казва фондът от един милион долара, който ще бъде раздаден на хора от различни държави по света, които кандидатстват и бъдат одобрени по проекта, съобщи Airbnb вчера.

За да кандидатстват, заинтересованите трябва да попълнят кратка анкета в уебсайта на платформата най късно до полунощ на 15 април.

Снимка 471243

За съжаление, инициативата обхваща европейски страни като Белгия, Франция, Германия, Австрия, Швейцария, Великобритания, Испания, Норвегия и Португалия, но не и България.

Въпреки това сме сигурни, че в тези страни живеят достатъчно българи, измежду които все ще се намери някой, който да представи родината ни в конкурса.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини