Нови девет случая на коронавирус, всички са в София

От изследваните днес, 12 март, общо 99 проби във Военномедицинска академия и Националната референтна лаборатория, при 9 лица е установен COVID-19З. Всички те са от София и са представители на различни възрастови групи. В момента тече процедура по издирването, карантинирането и изследването на контактните лица. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски.

По-рано днес бе съобщено, че състоянието на мъжа, настанен в "Пирогов", чиято съпруга вчера стана първата жертва на болестта в България, е сериозно влошено.

Определен е капацитетът на общинската Втора градска болница в София, посочена като най-подходяща да приема пациенти с инфекцията. Тя ще разполага с общо 50 легла специално за случая. Кметът Йорданка Фандъкова със заповед забрани на шофьорите в градския транспорт да продават билети на пътниците.

Държавата търси варианти за осигуряване на финансови стимули за лекарите, сестрите и медицинските сестри, които са на първата линия в борбата с коронавируса, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    **
    ******
    1 0
    17:45, 12 мар 2020
    А какво става с турчина на границата? Защо още няма новини за него?
  • 2
    По
    Под карантина
    8 0
    18:30, 12 мар 2020
    Тая Дарина Бакова дет е под карантина ,а обикаля града и продава дори в магазина си, защо не е контролирана?! Полицоята да иде в магазина й Сан Ремо и да види, какви ги върши тази безотговорна жена. Охранявайте ги тия хора под карантина бе, сериозни са нещата ще пламнем като факла
Последни новини