Кметът на Конуш: 80% от селото е без вода в пандемията. ВиК: Не са ни уведомили

Голяма част от жителите на хасковско село Конуш останаха без вода, докато страната ни се бори с разпространението на коронавируса. Това се случва в пандемията, по време на която властите непрекъснато призовават за строга лична хигиена и миене на ръцете, заяви кметът на селото Златко Латунов.

По думите му около 80% от жителите на селото са засегнати от безводието. Припомни, че проблемът с водата в Конуш е от години, но смята, че като временна мярка могат да се осигурят поне водоноски за жителите, които се налага да пълнят вода в туби от улична чешма и да ги пренасят с каруци.

Миналата вечер обаче изтекъл глист от уличната чешма и кметът изпратил проба от водата за изследване във ВиК, от която все още няма резултат. "Предупредил съм и хората, но те си пълнят от там и си пият, и си готвят с нея, защото нямат друг избор", каза кметът Латунов, който допълни, че водното дружество е запознато с проблема в селото.

Той припомни още, че през миналата година имаше протести в селото, за които безводието беше една от причините. Поясни, че е задействан проект за допълнително водоснабдяване на Конуш за 100 000 лева, което ще реши проблема на селото. Реални действия обаче не били започнати.

Потърсен за коментар шефът на ВиК в Хасково инж. Тодор Марков заяви, че кметът на селото не е уведомил ВиК за проблема, но изрази готовност за съдействие. Той уточни, че през миналото лято проблемът в селото е бил решен временно.

Припомняме, че около половината къщи от близкото хасковско село Маслиново изобщо няма прекарана вода в чешмите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Бр
    Брех, .... му стара!
    27 -5
    18:32, 24 мар 2020
    Тоя Марков от Марс ли пада? Като прибират пари за въздух са известени, а инак сапунисан в банята.
    • Км
      Кметя Станчо Умното
      10 -3
      01:19, 25 мар 2020
      Извинете ни за грешките
      , Бачкаме като Придворни Шутове ,
      понеже не можем да си намерим нормална работа
  • 2
    Тр
    трик
    14 -2
    18:35, 24 мар 2020
    В горната махала отдавна си няма вода.
  • 3
    Ян
    Янев
    5 -6
    19:09, 24 мар 2020
    От марица или от тракиец идва водата в селото
    • Ко
      Конуша
      8 0
      20:36, 24 мар 2020
      От Кайнака.
  • 4
    С теб сме Кмете
  • 5
    Кр
    Критик от ЕС
    18 -2
    20:18, 24 мар 2020
    Храним и поим чужденците на границата, а нашите нямат елементарни условия у дома! БЧК и АБ-то да не носят вода и храна на тираджиите, а да се заинтересуват за местното население!!!
  • 6
    Но
    Нормалния
    16 -9
    22:26, 24 мар 2020
    Абе кмете за ко,се правиш на интересен нямало вода,това онова. Хората от близките 10 години нмят, вода одвана са, взели мерки за това,имат си кладенци,имат хидрофор позват водата за битови нужди, А за пиене си купуват. Има там 3,4 семейства даже ако не и по-малко пълнят от тази дадена чешмичка,за която ти говориш да ,не пълнят.......... Стига сте,се правили че нещо вършите за тази,така наречена Махала ЦИГАНСКА. Над 10 кметове са минали прес последните 50,70 годни и, НИКОЙ не направил нещо тези,хора сами си,направиха Всичко със труд,пот и много усилия дане би, някой да е дошал да прекара канализация,всеки сам прекара,само това ли е колко още неща, са прекарали хората, къде
    асфалта,който казахте,ти и колегите ти,предишните кметове? Каде е? Цялото село КОМОНИСТИ
    • Ма
      ******ов
      1 -3
      16:10, 25 мар 2020
      Нормалния, не си много нормален, защото не знаеш някои неща. Преди да се напълни селото с КОМОНИСТИ, твоите дядовци и баби живееха в едни колиби до моста на влизане от Хасково. От ляво. Всички работеха ратаи. За храна и един кат дрехи и обувки. И работеха от тъмно до тъмно. Когато се напълни с КМОНИСТИ, държавата им раздаде безплатни парцели, даде им на безценица тухли , дървен материал, желязо и всичко останало и така се построи квартала. Всички ц***** ходеха на училище и бяха добри ученици. Нормалния, сега всички сте неграмотни, но за това не са виновни КОМОНИСТИТЕ.
  • 7
    Го
    Гост1
    8 -5
    11:10, 25 мар 2020
    С този тъп кмет дето не може с 3 декара краставици да се оправи , чакате канализация да ви прекара
    • Ей
      Ей
      3 -3
      12:18, 25 мар 2020
      Гоче? Я сус! Човекът направи за няколко седмици повече, от някои за два мандата.
  • 8
    Го
    Гост1
    3 -2
    13:11, 25 мар 2020
    Сус ще викаш на баба си. Тъпак е!!!
  • 9
    Пи
    пирон: до гост
    3 0
    13:34, 25 мар 2020
    Ти ако беше толкова оправен що не вземеш 30 декара краставици и ако беше толкова кадърен колкото и пишеш,що не стана кмет?
Последни новини