Училищата и градините остават затворени до 12 април, продължава онлайн обучението

Училищата, детските градини и университетите в цялата страна остават затворени до 12 април. Това гласи заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се удължава срока на въведените противоепидемични мерки с още две седмици, заради разпространението на коронавируса. Първата заповед на здравния министър беше до 29 март.

В Хасковска област продължава дистанционното обучение за учениците, заяви началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева. Тя припомни, че онлайн обучението стартира в началото на миналата седмица, макар и плахо. За няколко дни обаче то е отработено от всички училища, които следват свой график на обучение, който е качен на сайта на съответното училище. Изключение правят само две училища от областта и в някои частично, но там образователните медиатори и класните ръководители ходят по домовете и раздават материали и по този начин се осъществява обучението, казаха още от РУО-Хасково.

Досега целта на дистанционното обучение беше затвърждаване на знанията, а не следване на учебния материал. "Новото от тази седмица е, че постепенно се въвежда и нов учебен материал", заяви Христина Боева. Тя поясни, че това става по усмотрение на всеки учител.

"В същото време започваме и с проектно базираното обучение, чрез което учениците сами ще трябва да стигат до изводи и решения. Дори някои училища в момента го прилагат", заяви още Боева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини