1700 пакета с храна и вода ще раздаде БЧК на шофьорите, паркирали край Узунджово

    Доброволци и служители на БЧК-Хасково и на Националната червенокръстка организация продължават хуманитарната си акция по подпомагането с храна и вода на водачите на товарни автомобили, които вече втори ден се отклоняват по пътя си към Турция на буферния паркинг край Узунджово. Акцията е с финансовата подкрепа на Турския полумесец.

    Местостоянката на бившето летище край хасковското село беше ситуирана, за да се  овладее транспортният хаос по българо-турската граница. Заради трудното преминаване през турския ГКПП „Капъкуле” при наложените мерки от властите на съседната държава, свързани с коронавируса, през последните дни от българска страна, по АМ ”Марица” се образуваха  километрични опашки.  

    Още преди два дни доброволци и служители от БЧК-Хасково започнаха раздаването на храни по опашката на магистралата.

    Днес на паркинга, където тираджиите престояват докато продължат пътя си към Турция, работи  екип от София.

    Четирима са доброволците на място. В пакетите, които те раздават на шофьорите има хляб, кашкавал, кроасан и бутилирана вода.

    Повечето от тираджиите, които идват за момента на паркинга, престояват на него за по няколко часа преди да отпътуват отново към Турция. Въпреки това сред някои от тях има недоволство за това, че с престоя им се нарушава графика на доставките, понеже има забавяне и при влизането им у нас.

     За събота и неделя от БЧК са подготвили общо 1700  пакета с храна. „Работим съвместно с колегите от Турския полумесец и засега имаме осигурен ресурс за подпомагането на шофьорите на паркинга. Ще сме на терен дотогава, докато има нужда от подпомагането им, посочи заместник-ръководителят на Националния екип на БЧК за работа при бедствия, аварии и катастрофи- Кирил Иванов, който е също в екипа, работещ на терен.

    На паркинга вече има достатъчно химически тоалетни, осветлението се зарежда от генератори.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    Случаен виц

    Последни новини