За трети път в историята: парковете на Disney затворят врати

Първоначално Disney имаше за цел да отвори различните си увеселителни паркове до 1 април, но в светлината на бързото разпространение на новия коронавирус и препоръки от страна на местните власти и здравните експерти в САЩ и по света, Disneyland и Disney World ще останат затворени до по-нататъшно уведомление.

"Въпреки че все още има много несигурност по отношение на въздействието на COVID-19, безопасността и благополучието на нашите гости и служители остава основен приоритет на компанията Walt Disney", гласи пост от официален акаунт на Disney Parks.

Компанията ще продължи да плаща почасово на служителите си до 18 април, се добавя в изявлението. Не е ясно дали това важи и за паркове по света, включително в Париж, Токио, Шанхай и Хонконг.

Disneyland и Disney World започнаха да затварят в неделя, 15 март. Първоначално те трябваше да останат затворени до 31 март. Част от курортите ще останат отворени, включително магазини и ресторанти в Disney World Resort. Парковете на Disney в Съединените щати се присъединиха към Париж, Шанхай, Хонконг и Токио, като за първи път в историята всичките седем курорта, включително техните различни паркове, бяха затворени наведнъж. Disneyland се е затварял само два пъти преди това: на 23 ноември 1963 г. в ден на национален траур за президента Джон Ф. Кенеди и на 11 септември 2001 г. заради нападенията в Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия.

Бизнесът с увеселителни паркове на Disney генерира приблизително 20 милиарда долара приходи годишно за Дома на Мики Маус. Продължителното затваряне на парковете ще окаже голямо влияние върху финансовото състояние на компанията.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини