Над милиард и половина души не посещават учебни занятия заради карантина, съобщи ЮНЕСКО

Броят на учениците и студентите, които не посещават учебните си заведения заради пандемията от новия коронавирус, достигна 1 534 227 915 души. Това съобщи днес Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), цитирана от ТАСС.

Това са данни за общо 184 страни, взели мерки за защита от вируса. Става дума за 87,6 на сто от общия брой учащи в света.

По данни на ЮНЕСКО над 160 държави са затворили учебните заведения на своя територия. Много други страни са наложили тази мярка само в определени зони и ако впоследствие затворят всичките си учебни заведения, от възможност за обучение ще бъдат лишени още милиони хора, предупреждава базираната в Париж организация.

ЮНЕСКО информира, че подпомага страните, които "вземат мерки да сведат до минимум нарушаването на учебния процес и да осигурят неговото продължаване". Помощта й е насочена главно към слабо развитите държави, отбелязва ТАСС.

По последни данни заразените с коронавируса в цял свят са над 630 000, като смъртните случаи са близо 30 000. В Русия болните са 1534, оздравелите - 64, а починалите - 8, посочва ТАСС.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини