Жената, която се отказа от Тор

Изображение 1 от 2

    Доста пъти сме виждали анкети, които искат от нас да изберем любимия си герой от киновселената на Marvel. И всеки път сме били доста раздвоени, но в повечето пъти сме избирали Тор (Крис Хемсуърт).

    Много е готин този Бог на гръмотевиците, а под режисурата на Тайка Уайтити видяхме, че може и да е още по-забавен.

    Ето защо с изненада научаваме, че Пати Дженкинс, която режисира "Жената чудо" и "Жената чудо 1984", чиято премиера е този август, преди време е отказала да седне на режисьорския стол на втория филм за Тор.

    На Дженкинс ѝ е било предложено да режисира "ТОР: Светът на мрака" (2013 г.), но се е отказала от възможността след като е прочела сценария.

    В интервю за Vanity Fair Пати Дженкинс казва, че не е смятала, че може да направи хубав филм със сценария, който са ѝ дали.

    Опасявала се е, че ако заснеме филма, хората ще кажат: "Боже мой, тази жена го е режисирала и е пропуснала всички тези неща."

    По онова време Дженкинс е осъзнавала, че ако режисира "ТОР: Светът на мрака", ще се превърне в първата жена, която прави подобно нещо за супергероиски филм. А от успеха на филма е зависело бъдещето на жените режисьори. 

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини