Пациентите със съмнения за COVID-19 да се хоспитализират не само в Пловдив, но и в общинските МБАЛ

При съмнение за наличие на коронавирус пациентите да бъдат хоспитализирани и в общинските болници в областта, а не всички да се транспортират до Пловдив. Въпросът ще бъде поставен на среща утре между представители на всички общински и частни болници, Спешна помощ, РЗОК и РЗИ. Това съобщи на брифинг на Областния медицински щаб днес областният управител Дани Каназирева.

Общинските болници, които трябваше да се преструктурират и подготвят, за да могат да приемат пациенти с коронавирус, са в Асеновград, Карлово, Първомай и Раковски. Целта на мярката е да се избегне струпването на пациенти единствено и само в Пловдив. Ще бъде обсъдена и възможността за разкриване на денонощни кабинети към същите тези болници, за да се избегне пренатоварването на спешна помощ. Такива в Пловдив ще се разкрият също и към общинската болница "Свети Мина" и ДКЦ "Изток" в Столипиново.

Днес стана ясно, че Здравното министерство е одобрило направената организация и предприетите мерки от страна на Областния кризисен щаб и сформирания към него Специализиран медицински щаб, относно приемането и лечението на пациенти с COVID-19 в лечебните заведения на територията на област Пловдив.

По данни на РЗИ към момента под карантина в цялата Пловдивска област са 1 920. За 3 820 домашното наблюдение вече е изтекло.

Подробности от брифинга можете да чуете във видеото.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини