Общинският кризисен щаб в Ардино въвежда ред при изплащането на пенсиите

В община Ардино днес се проведе поредното заседание на общинския кризисен щаб във връзка с превенцията от разпространение на коронавируса. По време на срещата, кметът на общината инж. Изет Шабан съобщи, че е разговарял с управителя на лечебното заведение  д-р Гюнер относно състоянието на двамата пациенти с коронавирус, настанени в болницата. Според думите на д-р Осман състоянието им е стабилно. Общинският кризисен щаб в Ардино за борба с СOVID-19 е в постоянна връзка с екипа от лекари, които се грижат за двамата пациенти, заразени с коронавирус.

Кметът инж. Изет Шабан заяви още, че във връзка с изплащането на пенсиите от 7 до 21 април е създадена необходимата организация в пощите в Ардино, Бял извор, Млечино, Горно Прахово и Боровица, където възрастните хора си взимат пенсиите. „Взехме допълнителни мерки, за да няма струпване на едно място и така да се предпазят възрастните хора, които са и една от най-рисковите групи. Хората от третата възраст осъзнават това и го ценят“, уточни инж. Изет Шабан.
Във връзка с проливните дъждове и обилния снеговалеж във високите части на територията на общината през уикенда, кметът инж. Изет Шабан информира членовете на щаба за предприетите мерки. Създадена е добра организация за снегопочистванена общинските пътища в района на Далджа, Ахрянско, Търносливка, Родопско. Няма сериозни проблеми с нивата на реките.

Общинският кризисен щаб призовава гражданите да бъдат дисциплинирани и да спазват препоръките на здравните власти. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас.Погрижете се за себе си, за близките си и за околните. Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини