Задържаха млад мъж мъртво пиян зад волана при Завоя

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Кирково. Около 15 часа вчера в село Завоя бил спрян „Опел“, управляван от 27-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 3,07 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Лишен от правоуправление водач е бил засечен да се придвижва с лек автомобил в Кърджали. Полицейски служители спрели за проверка „Опел“, управляван от  46-годишен. При направена справка се оказало, че шофьорът е в срок на изтърпяване на наказание „лишаване от право да управлява МПС“ и повторно извършва нарушението, след като вече е бил санкциониран по административен ред с влязло в сила наказателно постановление. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ по чл.343в, ал.1 от Наказателния кодекс.  

5028 моторни превозни средства и 6660 лица са били проверени вчера на четирите контролно-пропускателни пункта в Кърджали. 92 автомобила са били върнати заради недоказана неотложност на пътуването от водачите им.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини