Смолянчанин е сред създателите на мобилно приложение за коронавирус

Компания, в която  съдружник е смолянския  IT специалист Виктор Билянски е сред българските софтуерни фирми, които безвъзмездно разработиха мобилното приложение ViruSafe.

То е създадено  в помощ за борба с разпространението на коронавируса. Приложението вече е налично в интернет мрежата.

Целта на приоложението е здравните власти и гражданите да имат информация за разпространението на заразата у нас, като всеки гражданин може да се регистрира и да опише здравния си статус, който се свързва директно с личния му лекар. Всички джипита са автоматично регистрирани в системата и могат да отговарят веднага на пациентите си.

В мобилното приложение има и карта по градове - преболедували, болни и хора под карантина в момента и къде как се разпространява коронавирусът.

Виктор е най-успешният  смолянски програмист. Компанията му е сред най-успелите и утвърдени   на международната сцена. Възпитаникът на Математическата гимназия в Смолян,  въпреки младостта си е носител на множество престижни световни призове и награди . Той е сред най-ухажваните бизнесмени  от  родопските управници.Компанията му е сред  най-големите инвеститори , за това смолянската  управа през годините се е опитва да го привлече  да  инвестира  в родния си град .Билянски от години живее и работи в столицата.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини