Връзката между 5G мрежите и Covid-19 е пълна глупост, твърдят учени

Учени отхвърлиха с насмешка конспиративната теория, според която съществува връзка между 5G мрежата и епидемията от Covid-19.

През последните дни знаменитости и множество популярни постове намекнаха, че епидемията от коронавирус е причинена от 5G мрежата.

Учени нарекоха конспиративната теория „пълни глупости“ и подчертаха, че антените или телефонната мрежа нямат нищо общо със заболяването.

 „Идеята, че Covid-19 се причинява от 5G  сигнала е пълна глупост “, казва Саймън Кларк – професор по клетъчна микробиология от Университета в Рединг. „Множество лекари и учени по света обясниха, че болестта се причинява от вирус – нещо напълно различно от мобилния сигнал“.

Според други не просто липсват доказателства за възможна връзка между телефонната мрежа и пандемията от коронавирус, но е дори невъзможно подобна връзка да съществува.

„Липсват научно достоверни доказателства, свързващи 5G антените с епидемията от COVID-19“, казва Брендън Рен, професор по микробна патогенеза в Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина. "Това е невъзможно от физическа и биологична гледна точка."

Други експерти отбелязват, че мобилните мрежи са едно от ключовите неща, които помагат за координиране на действията, свързани с епидемията – и че конспиративната теория всъщност би могла да попречи в битката с болестта.

„Настоящата епидемия е причинена от вирус, който се предава от човек на човек. Знаем, че това е така. Вирусът дори се намира в лабораторията ни, взет е от човек, диагностициран със заболяването“, казва Адам Фин, професор по педиатри от Университета в Бристол.

Вирусите и електромагнитните вълни,  благодарение на които работят мобилните телефони и интернет са две напълно различни неща.

Телефонните и интернет мрежи са едни от най-важните инструменти, използвани за координиране на усилията в борбата с коронавируса. Повреждането на телефонните антени е като да пробиваш дупки в спасителните лодки докато корабът ти потъва, е категоричен Фин

Източник: independent.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мд
    мдааа
    3 0
    12:33, 8 апр 2020
    тия учени ще изкарат съвсем скоро че да ти облъчват кратунката с каквато и да е честота е ПОЛЕЗНО
Последни новини