13 °C

Редът за преминаване на земеделски стопани през КПП-тата

Лицата, обработващи собствени земеделски имоти, намиращи се извън населеното място, в което живеят, за да преминат през КПП, представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият имот. Редът за преминаване е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването от 10.042020 г., съобщиха от община Хасково.

В тази връзка община Хасково уведомява, че в Центъра за административно обслужване се подават заявления по образец и се издават служебни бележки. Необходимо е гражданите-собственици на имоти, да предоставят документ за самоличност и документ за собственост на въпросния земеделски имот.

В същата заповед се регламентира и преминаването пред КПП на транспортни средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи. Водачите представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците.

Работодателите на сезонните работници са длъжни да осигурят за тях лични предпазни средства – защитни маски за лице и ръкавици, а превозвачът е длъжен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ви
  Вики
  9 -4
  17:57, 13 апр 2020
  Какъв ред през КПП за земеделци , то и сега всеки си влиза и излиза както си иска с тези декларации Спокойно си обикаляш цялата област Отиваш си на село , на нивата ,при родителите т.е. където си искаш Аз не съм видяла да върнат някого , единственото нещо е да имаш декларации. Това според вас карантина ли е? Нееее само да се каже,че се прави нещо.
  • Ja
   Jack Bauer
   2 -2
   20:12, 13 апр 2020
   Смотло, стой си вкъщи и яж тоалетна хартия.
 • 2
  Тъ
  Тъпо Заптите на ГРОБ/ДПС
  0 -2
  23:21, 13 апр 2020
  ...
  Пазим някой да не вкара Калашници в Хасково
  .....
  Бойьо Маймуата пази някой да не "уволни" Къньо Маймуната и Другите известни Активисти на ГРОБ/ДПС
  .....
  А иначе никой не може да излезе - нали трябва първо да отидеш на село да вземеш бележката от Кметя , а без бележка не можеш да отидеш до село ..... Хванали сме ви в Параграф 22

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини