23 °C

Редът за преминаване на земеделски стопани през КПП-тата

Лицата, обработващи собствени земеделски имоти, намиращи се извън населеното място, в което живеят, за да преминат през КПП, представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият имот. Редът за преминаване е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването от 10.042020 г., съобщиха от община Хасково.

В тази връзка община Хасково уведомява, че в Центъра за административно обслужване се подават заявления по образец и се издават служебни бележки. Необходимо е гражданите-собственици на имоти, да предоставят документ за самоличност и документ за собственост на въпросния земеделски имот.

В същата заповед се регламентира и преминаването пред КПП на транспортни средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи. Водачите представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците.

Работодателите на сезонните работници са длъжни да осигурят за тях лични предпазни средства – защитни маски за лице и ръкавици, а превозвачът е длъжен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ви
  Вики
  9 -4
  17:57, 13 апр 2020
  Какъв ред през КПП за земеделци , то и сега всеки си влиза и излиза както си иска с тези декларации Спокойно си обикаляш цялата област Отиваш си на село , на нивата ,при родителите т.е. където си искаш Аз не съм видяла да върнат някого , единственото нещо е да имаш декларации. Това според вас карантина ли е? Нееее само да се каже,че се прави нещо.
  • Ja
   Jack Bauer
   2 -2
   20:12, 13 апр 2020
   Смотло, стой си вкъщи и яж тоалетна хартия.
 • 2
  Тъ
  Тъпо Заптите на ГРОБ/ДПС
  0 -2
  23:21, 13 апр 2020
  ...
  Пазим някой да не вкара Калашници в Хасково
  .....
  Бойьо Маймуата пази някой да не "уволни" Къньо Маймуната и Другите известни Активисти на ГРОБ/ДПС
  .....
  А иначе никой не може да излезе - нали трябва първо да отидеш на село да вземеш бележката от Кметя , а без бележка не можеш да отидеш до село ..... Хванали сме ви в Параграф 22

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
04 юли 2020
Последни новини