16 °C

Редът за преминаване на земеделски стопани през КПП-тата

Лицата, обработващи собствени земеделски имоти, намиращи се извън населеното място, в което живеят, за да преминат през КПП, представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият имот. Редът за преминаване е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването от 10.042020 г., съобщиха от община Хасково.

В тази връзка община Хасково уведомява, че в Центъра за административно обслужване се подават заявления по образец и се издават служебни бележки. Необходимо е гражданите-собственици на имоти, да предоставят документ за самоличност и документ за собственост на въпросния земеделски имот.

В същата заповед се регламентира и преминаването пред КПП на транспортни средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи. Водачите представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците.

Работодателите на сезонните работници са длъжни да осигурят за тях лични предпазни средства – защитни маски за лице и ръкавици, а превозвачът е длъжен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ви
  Вики
  9 -4
  17:57, 13 апр 2020
  Какъв ред през КПП за земеделци , то и сега всеки си влиза и излиза както си иска с тези декларации Спокойно си обикаляш цялата област Отиваш си на село , на нивата ,при родителите т.е. където си искаш Аз не съм видяла да върнат някого , единственото нещо е да имаш декларации. Това според вас карантина ли е? Нееее само да се каже,че се прави нещо.
  • Ja
   Jack Bauer
   2 -2
   20:12, 13 апр 2020
   Смотло, стой си вкъщи и яж тоалетна хартия.
 • 2
  Тъ
  Тъпо Заптите на ГРОБ/ДПС
  0 -2
  23:21, 13 апр 2020
  ...
  Пазим някой да не вкара Калашници в Хасково
  .....
  Бойьо Маймуата пази някой да не "уволни" Къньо Маймуната и Другите известни Активисти на ГРОБ/ДПС
  .....
  А иначе никой не може да излезе - нали трябва първо да отидеш на село да вземеш бележката от Кметя , а без бележка не можеш да отидеш до село ..... Хванали сме ви в Параграф 22

Хороскоп за 21.04.2021

Последни новини