Алековци с олимпийски дух по време на дистанционно обучение

    Дори по време на дистанционното обучение един от любимите часове на учениците от ОУ „Алеко Константинов“ е Физическо възпитание и спорт. Учителите успяват не само да активират децата с различни упражнения, подходящи за изпълнение вкъщи, но и да ги научат на интересни факти за спорта.

    Учителят по Физическо възпитание Александър Дафинов изготвя видео за възникването на олимпийските игрите и го споделя в часовете си с учениците от 5 клас. След това им възлага да направят проекти, свързани с тази информация. 

    Първата задача е да направят запис как рецитират Одата на спорта с указания и видео на изпълнения от студенти.

    Рецитал: Слава Коцева 5г клас; Рецитал: Ани Гочева 5а клас

    В древните Олимпийските игри е имало, освен спортни надпревари, така и творчески. Пиер дьо Кубертен пренася тази традиция на игрите в Сокхлолм 1912г. Там под псевдонима Georges Hohrod и M. Eschbach той представя своята "Ода на спорта" в състезанието по изкуства. Представя произведението на два езика - немски и френски. Награден е със златен медал.

    За втората задача учениците правят рисунки на тема „Олимпийските игри“, които са изпратени от преподавателя на негови колеги в НСА, за да ги включат в изложба или конкурс.

    Часовете по Физическо възпитание в училище са много динамични, изпълнени най-вече с физически упражнения и игри и няма време за тази интересна информация, която сега учениците спокойно и с интерес научават.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини