Кибермонархия с електронни пропуски в Москва (видео)

"Кибермонархия. Вече получихте ли пропуск? “, се казва в описанието на видеото, публикувано в Instaglam профила на московско анимационно студио. Knife Studio са се вдъхновили от режима на самоизолация в руската столица.

Авторите поясняват, че кадрите не показват действителността и всички съвпадения са случайни.

Роботи проверяват пропуските на гражданите при излизане от входа, робо куче доставя храна и ходеща полицейска кола предупреждава, че излизането от дома е разрешено само в случай на спешна нужда.

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви по-рано, че от сряда, 15 април, в там действа контрол на достъпа. Издаването на  цифрови пропуски вече започна. В първия етап те са необходими за пътуване до работа, във втория - за пътуване с други цели, в третия - за придвижване в района, ако е необходимо, уточни Собянин. 

От издадените до момента 3,2 млн. пропуски в Москва, 900 хиляди ще бъдат анулирани заради неверни данни. Жителите на Москва могат да получат пропуски по три начина - чрез SMS, на портала mos.ru и като се обадят на единното бюро за помощ на столичното правителство. На 14 април стана известно, че за специален пропуск ще се проверявт и всички шофьори, влизащи в Москва.

За пешеходци все още не се изисква пропуск. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини