Страните, управлявани от жени, се справят най-добре с кризата

Когато търсим добри примери за истинско лидерство, трябва да погледнем към Исландия, Финландия, Германия, Тайван, Норвегия, Дания, Нова Зенландия. 

От Исландия до Тайван и от Германия до Нова Зеландия жените, които управляват по време на криза, показват на света как се прави. Тази пандемия показва, че жените имат необходимите качества, пише списание Форбс.

Мнозина ще кажат, че това са малки държави. Но Германия е голяма и водеща. Тези лидери ни дават атрактивен алтернативен начин за управление. Ето на какво ни учат: 

Истина

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обяви, че ситуацията е сериозна и 70% от населението ще се зарази с новия коронавирус. "Това е сериозно", обясни тя. Тестването в страната започна от самото начало. Германия прескочи периодите на отричане и гняв, които се наблюдаваха в други страни. Вече има признаци, че е възможно скоро да започне намаляване на ограниченията.

 

Решителност 

Една от най-бързите реакции срещу вируса беше тази на президента на Тайван Цай Инуън. Още при първите информации за нов вирус тя въведе 124 мерки срещу разпространението на заразата, без да се стига до самоизолация.

Сега тя изпраща 10 млн. маски на САЩ и Европа. Реакцията ѝ се оценява като една от най-добрите, като починалите в страната заради коронавируса са едва шестима. Инуън държи под контрол епидемията. 

Джасинда Ардерн - премиерът на Нова Зеландия, разпореди хората, влизащи в страната, да бъдат поставени под карантина удивително рано - когато в страната имаше само 6 случая на заразени. Скоро след това тя забрани изцяло чужденци да влизат в страната.

До момента в Нова Зеландия има четирима починали заради коронавируса. Когато много други държави обмислят премахване или отслабване на ограниченията, Ардерн задължава всички завърнали се новозеландци да са под карантина за 14 дни.

Технологии 

Исландия, под ръководството на министър-председателя Катрин Якобсдотир, предлага безплатно тестване на всички свои граждани, а не само на хора със симптоми.

По този начин се показва истинското разпросранение на коронавируса. В резултат на това в Исландия не се е стигало до самоизолация и затваряне на училища.

Промотиране 

Премиерът на Финландия Сана Марин се превърна в най-младия премиер в света, след като зае поста през декември на 34-годишна възраст. Тя използва инфлуенсъри в социалните мрежи, за да разпространи информацията за коронавируса с идеята, че не всички слушат и четат новини.

Любов 

Министър-председателят на Норвегия Ерна Солберг използва новаторство и даде пресконференция само за деца.

Идеята е взаимствана от 3-минутна пресконференция, която министър-председателят на Дания Мете Фредериксен проведе няколко дни по-рано.

Солберг отговаряше на въпроси на децата от цялата страна, като отдели време, за да обясни защо е нормално повечето от тях да се чувстват уплашени.

Проучвания през годините показват, че различният стил на жените лидери може да е от голяма полза и няма нужда те да се опитват да влизат в рамките на познатото ни поведение, за да са успешни. Тези жени показват качества, които са различни, но успешни. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    Дамян
    1 -1
    10:29, 15 апр 2020
    До сега Бойка Борисова се справя добре с робите си.
  • 2
    Kr
    Krum
    1 0
    10:39, 15 апр 2020
    Нямат край глупостите. Страната управлявана от жена докара на Европа бежанската криза и тази измама с този вирус
Последни новини