Формула 1 е пред завръщане на 5 юли в Австрия

Формула 1 може да се завърне на 5 юли за Гран При на Австрия, обяви босът на надпреварата Чейс Кери, цитиран от Би Би Си. Това се случва часове, след като Гран При на Франция (28 юни) очаквано беше отменено заради забраната на президента Еманюел Макрон за провеждане на публични събития до средата на юли.

Австрия обаче започна да разхлабва ограничителните мерки. От 12 дни спортистите могат да тренират, а някои индивидуални спортове започват да провеждат състезания от 1 май. Правителството на страната не е против домакинството на Формула 1 на 5 юли, стига да е без публика, а организаторите трябва да разработят стъпки, при които участниците да са подложени на минимален риск.

Кери казва, че вече има преработен календар, който скоро може да бъде публикуван. Уточнявали се детайли.

Според него сезонът ще включва между 15 и 18 състезания (от 22 предвидени) и ще приключи през декември в Абу Даби, като преди това ще се проведе Гран При на Бахрейн. Това трябваше да е вторият старт, но той беше отложен, както и първият в Австралия.

През септември, октомври и ноември надпреварите ще са в Азия, Северна, Централна и Южна Америка. Първите със сигурност ще са без зрители на пистите, а след това има надежда, че публика ще се допуска.

Водят се преговори с британското правителство за две състезания на "Силвърстоун" - на 19-и и 26 юли. Това може да стане и с Австрия - на 12 юли керванът отново да е там.

Сигурно е, че трибуните за тези гранприта ще са празни.

Източник: ClubZ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини