Майкъл Болтън докосна...

Ако ви бъде зададен въпрос, кой изпълнител би събрал 4000 души в една зала, и 3900 от тях да са жени, възможният отговор е само един – Майкъл Болтън.

Ако не го вярвате, значи със сигурност не сте присъствали на вчерашния лайвна вечния разбивач на женски сърца в Зала 1 на НДК. Там съотношението между нежния и силния пол бе точно такова.

Майкъл Болтън изпълни обещанието си и завладя емоциите. Освен огромния си глас, който излизаше сякаш не от човек зад микрофона, а от супер изчистен, напудрен, синтезиран, усилен демо излъчвател, Болтън ни показа как всъщност се прави, когато "мъжът обича жена".

Романтичният глас започна концерта с хита си "Soul Provider", след края на който заяви, че е много щастлив да бъде за втори път в България и се надява публиката да пее с него, защото това ще е концерт с песни, които всички знаят. И изобщо не излъга.

Още след първото парче градусите се бяха вдигнали и звездата свали сакото си. Разбира се, жестът не остави женската аудитория от по-младото и не толкова младо поколение равнодушна - всички въздъхнаха замечтано и изпоприпаднаха в захлас.

Освен пословичните си песни ("Said I Loved You" и "Can I Touch You There"), на които не един истински мъжкар е ронил сълзи от умиление и на които, съссигурност, не е имало жена, която да не се размечтае, Болтън изпълни цяла поредица от кавъри на едни от най-емблематичните музиканти изобщо.

Той представи серия песни а-ла "Биг Бенд" на незабравимия Франк Синатра, шедьовъра на Гершуин от операта "Porgy and Bess" "Summertime", най-големите ритъм-енд-блус хитове, много от които изпълнени и от Клептън.

Певецът почете и паметта Лучано Павароти, изпълнявайки една от най-известните арии на най-великия тенор - Nessun Dorma. Това бе и първият път, когато цялата зала стана на крака.

Не можа да не направи впечатление фактът, че за разлика от всички музиканти, които изнесоха концерти на родна територия след злощастния 26 юни, Болтън бе единственият, който не каза и дума по повод смъртта на Джексън, нито изказа каквито и да е съболезнования. Посвещение също липсваше.

След изпълнението на арията и последвалите дълги аплодисменти, изпълнителят слезе от сцената, за да се приближи още по-близо до хипнотизираната публика в препълнената зала, ухажвайки всички дами с "When A Man Loves A Woman".

Това бе и кулминацията на концерта, както и максималната скорост, с която можаха да забият хиляди женски сърца. Дамите в залата буквално се разтопиха по седалките, а мъжете гледаха и се учеха как се прави.

Последваха горещи страсти и екстаз с "How Can We Be Lovers", "Time, Love And Tenderess". Незабравимото шоу беше закрито с бисове и "How Am I Supposed" (To Live Without You) и "When Im Back On My Feet".

От концерта на Болтън недоволни нямаше. Изпълнителят за пореден път показа на родната публика какво значи да си световна звезда. С изпълненията си, певецът доказа, че освен огромен глас, притежава и огромно сърце, човек с огромно "Ч" отпред, притежаващ огромна класа... почти толкова, колкото на Джако.

автор : Мартина Панайотова

Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини