Финалът на „Западен свят“ – 5 теории , които ще променят всичко

Феновете на хит поредицата на Лиса Джой и Джонатан Нолан знаят, че трябва да очакват неочакваното. Ясно е, че във всеки един момент НИЩО не е такова, каквото изглежда. Това не спира феновете да тиражират налудничави теории за това, какво всъщност се случва в „Западен свят“.

Седмия епизод от сезон 3 отговори на много въпроси. Много обаче, останаха за финалния епизод 8. Поредицата вече е подновена за четвърти сезон. Сред всички възможни теории, избрахме тези пет за да завъртим главата ви.

. Серак се опитва да се прехвърли в тяло на Хост.

Има много спекулации около Серак и това, дали изобщо той съществува. Зрителите го виждат основно под формата на холограма. Трудно можем да определим дали е жив. Серак най-вероятно е умрял в даден момент. Всичко това е опит на Реобоам да съживи своя създател. За да се случи това, тайния проект на Делос за съживяването на Джеймс Делос няма да е нужно да бъде перфектен.

И тук идва Мъжа в черно. Уилям, който виждаме със Стъбс и Бърнард, е хост версия. Използвайки данните от Делос и Реобоам, Серак ще успее да се съживи и да бъде реална версия на машината. Уникална комбинация от човек и технология, истинския Господ, който може да въдвори мира, нужен за оцеляване на човечеството.

. Реобоам иска да се „засели“ в победителя от битката между Мейв и Долорес.

Машината е осъзнала, че за да има ред, дори Серак трябва да бъде елиминиран. Мейв вече е казвала, че никой не трябва да притежава такава сила. Реобоам използва визията на Серак, за да се сдобие с тяло на хост. Така никога няма да бъде възпиран или лесно раним, като Соломон. Ако се сдобие с тяло ще подсигури оцеляването си и разгръщането на плана.

След като разбира за тайния проект на Делос, Реобоам позволява на плана на Форд да се разиграе, за да открие най-удобния хост за себе си. Клането, бягството и възхода водят до финалната битка между двата най-могъщи хоста. Мейв и Долорес. Която и да оцелее, машината ще вземе тялото и и ще започне да строи света по собствен начин, като препрограмира всички.

. Кейлъб е син на Серак и това е симулация, за да му помогне да спре да бъде аутсайдер

Основен аспект от всеки сезон на „Западен свят“ до сега е безпрецедентната обич на родител, към неговото дете. Мейв, Бърнард, Долорес, Хейл и дори д-р Форд. Всички те са обичали своите „творения“ и биха направили всичко, за да ги опазят. За това, сякаш големия обрат, който ни очаква е- Кейлъб е син на Серак.

Подобно на брат му, единственото дете на Серак е аутсайдер, който той се е опитал да препрограмира, но се е провалил. Заради обичта му към него, той не е искал сина му да има същата съдба, като неговия брат. В опит успешно да препрограмира сина си от аутсайдер до мъжът, който може да заеме неговото място и да спаси човешката раса, той създава сценарий за брилянтен завършек на процеса по препрограмиране.

Имаше подсказки, че това е симулация, през целия сезон. Долорес може да е просто манифест на Делос. Данни, който Реобоам е ползвал, за да завърши препрограмирането на съзнанието на Кейлъб. Това може да е била подготовка за нещо, което го очаква. Да спре истинската Долорес от истинския и възход в сезон 4.

. Мейв ще превземе Реобоам и след това целия свят

Няма начин Мейв да няма някой трик в ръкава си за големия финал. През цялото време бе някак странно, как вярва на Серак в презрението му към хората. Мейв е много хитра и винаги е две стъпки напред във всеки момент. Работата и за Серак може да е причина, за да се добере до това, което наистина иска- абсолютен контрол.

Мейв е роден лидер. Тя иска да се убеди, че нейният вид ще бъде свободен. Единствения начин да подсигури това, е като вземе контрол над Реобоам и след това над света. Изглежда сякаш тя чака правилния момент и същевременно изучава всичко. Клементайн и Ханарио са с нея и не би трябвало да и е трудно да премахне онези, които се изпречат на пътя и, за да постигне тази цел. Много си мислят, че Долорес е роботът- революционер. В края е много възможно да се окаже, че Мейв е истинския герой.

. Хейл планува да рационализира тайния проект на Делос

По-всичко личи, че Хейл-Долорес вече е предала Долорес „Прайм“. Дали това е било част от плана на Долорес „Прайм“- предстои да видим. Едно е сигурно, тя ще вземе дейно участие в големия финал в понеделник. Тя остави Сато, като посочи че иска да рационализира операцията. Някои може да гледат на това, като начин да забърза възхода на Долорес „Прайм“. Хейл обаче някак промени душата си, преди взрива в колата.

Тя определено ще иска отмъщение и е много възможно създателя и да бъде първи в списъка. Това също може просто да е свързано с рационализирането на тайния проект на Делос. Използвайки информацията от Реобоам и тази от Делос, Долорес-Хейл може да си мисли, че е способна да създаде хостове на своя син и неговия баща. Следващата и стъпка би била да замени всички хора с хостове, да освободи хостовете от парка и така ще контролира всички- всички ще са живи и свободни.

Източник: cineboom

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини